Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas

AUTORIUS:
Jūratė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas
Gungjung Tteokbokki – Karališkojo teismo ryžių pyragas
Autorius apie receptą: Bežiūrint Korėjos filmus, užsimaniau pasigaminti Topukki (Tteokbokki) patiekalą. Internete radau keletą receptų tinkančių lietuviškam gomuriui - be didelio aštrumo. Bežiūrint Korėjos filmus, užsimaniau pasigaminti Topukki (Tteokbokki) patiekalą. Internete radau keletą receptų tinkančių lietuviškam gomuriui - be didelio aštrumo. Šis patiekalas sukurtas norint sugrąžinti karaliui apetitą Čiosono (1392-1910) laikais. Recepto pilnai nesilaikiau - tai svogūno sūnus nemėgsta, tai ne visus produktus turėjau. Bet rezultatas man ir vaikams patiko. Ryžių taip vadinamus pyragaičius pirmą kartą ir Soju (sodžiu) - tradicinį korėjietšką gėrimą pirkau Estijos el. parduotuvėje. Bet neseniai ryžių pyragaičius radau ir lietuviškoje rytietiškų maisto produktų parduotuvėje. (...daugiau) Jūratė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų jautienos
450 gramų ryžių pyragaičiai
1 vienetas paprikos
0.5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės sojos padažo
2 šaukštai sezamų aliejaus
2 šaukštai cukranendrių cukraus
1 šaukštas česnako (smulkinto)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio dygminų aliejus
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, česnaką, juoduosius pipirus, 1 arbatinį šaukštelį sezamo aliejaus, maišykite, kol cukrus ištirps. Pusę padažo perkelkite į kitą nedidelį dubenį.
2.
Plonai supjaustykite jautieną. Į vieną dubenį su padažu sudėkite jautieną ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų, įmasažuokite padažą į jautieną. Leiskite pastovėti 15 minučių.
3.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite ryžių pyragus ir pakankamai drungno vandens, kad apsemtų. Mirkyti 10 minučių. Nusausinkite, tada grąžinkite ryžių pyragus į dubenį. Supilkite likusį padažą ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
4.
Papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais.
5.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite dygminų aliejų. Sudėkite jautieną su marinatu ir maišydami kepkite, kol jautiena nebebus rausva, apie 1 minutę. Suberkite papriką ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3 minutes. Sudėkite ryžių pyragus, jų padažą ir ½ puodelio vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite, dažnai maišydami, kol padažas sutirštės, o ryžių pyragai bus minkšti ir gražiai glazūruoti, maždaug 8 minutes. Įmaišykite likusį sezamo aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.
6.
Papuoškite sezamo sėklomis. Patiekite šiltą.
AUTORIUS: Jūratė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital