Gruziniška pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Eugenija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gruziniška pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Laikas ruoštis žiemai ir pradėti saugoti vasaros derlių. Pupelių su pomidorais, morkomis ir saldžiosiomis paprikomis mišrainė tikrai patiks pupelių mėgėjams. Iš nurodyto Laikas ruoštis žiemai ir pradėti saugoti vasaros derlių. Pupelių su pomidorais, morkomis ir saldžiosiomis paprikomis mišrainė tikrai patiks pupelių mėgėjams. Iš nurodyto produktų kiekio pavyko paruošti 3 stiklainius po 500 mililitrų, o svarbiausia – tokios įdomios konservuotos pupelių, pomidorų ir daržovių salotos visada pravers! (...daugiau) Eugenija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
300 gramų raudonų pupelių
200 gramų saldžiosios paprikos
1 vienetas morkų (apie 180 gramų)
1 vienetas svogūnų (didelio, apie 140 gramų)
1 skiltelė česnako
2 šaukštai augalinio aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
0.5 šaukštelio chmeli suneli
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pupeles suberti į dubenį, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų pupeles ir palikti pastovėti per naktį. Tuomet nupilti vandenį, nuplauti išbrinkusias pupeles ir suberti į storadugnį puodą.
2.
Į puodą su pupelėmis įpilti vandens ir ant didesnės kaitros užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir virti pupeles apie 30 minučių. Pupelės turi tapti minkštos, bet išlaikyti savo formą.
3.
Papriką perpjauti išilgai į dvi dalis, išpjauti sėklas, papriką supjaustyti mažais kubeliais.
4.
Nuskusti morką ir sutarkuoti stambia burokine tarka. Svogūną nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais.
5.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti augalinį aliejų, suberti svogūną ir maišant pakepti apie 3–4 minutes, kol suminkštės.
6.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti didesniais gabalėliais. Elektriniu plaktuvu arba mėsmale sutrinti pomidorus ir gautą masę supilti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros vis pamaišant iki kol užvirs.
7.
Į verdančią pomidorų masę suberti pakepintus svogūnus ir morkas, susmulkintas paprikas ir virtas pupeles. Tuomet nulupti česnaką, smulkiai supjaustyti ir dėti į puodą. Berti druską, cukrų, chmeli suneli prieskonių mišinį ir maltą kalendrą. Tuomet viską gerai išmaišyti ir retkarčiais pamaišant virti apie 20 minučių.
8.
Stiklainius švariai išplauti sodos tirpalu ir gerai išskalauti. 30 minučių pakaitinti iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (sudėtus ant medžiaginu rankšluosčiu išklotos skardos kakleliais žemyn).
9.
Karštą daržovių masę supilti į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti dangteliais. Atsargiai apversti stiklainius ir uždengti šilta antklode ar pledu ir palikti visiškai atvėsti.
10.
Stiklainius laikyti tamsioje ir sausoje vietoje – tam puikiai tiks sandėliukas ar rūsys.
Patarimai:
Chmeli suneli galima rasti didesnėse parduotuvėse, tačiau jei rasti nepavyks, galima keisti namie paruoštu mišiniu iš džiovintų žolelių ir prieskonių: bazilikų, aitriosios paprikos, petražolių, salierų, krapų, kalendros, lauro lapų, čiobrelių, mėtų, mairūnų.
AUTORIUS: Eugenija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital