Chinkaliai - puikieji gruziniški koldūnai

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Chinkaliai gruziniški koldūnai
@Shutterstock
Chinkaliai gruziniški koldūnai
Chinkaliai gruziniški koldūnai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkšti ir sultingi Chinkaliai! Šie "koldūnai" dideli, sultingi ir labai sotūs - vienai porcijai pakaks 3 - 4 chinkalių. Tradiciškai Chinkaliai valgomi rankomis: Labai skanūs, minkšti ir sultingi Chinkaliai! Šie "koldūnai" dideli, sultingi ir labai sotūs - vienai porcijai pakaks 3 - 4 chinkalių. Tradiciškai Chinkaliai valgomi rankomis: pirštais reikia suimti viršuje esančią uodegėlę, atsargiai atsikąsti gabalėlį, išgerti sultinį ir toliau valgyti. Chinkalių nevalgykite įrankiais - taip išbėgs skanusis sultinys. Taip pat nevalgykite tešlos uodegėlės, Gruzijoje - tai nemandagu, o gerai išvirtų Chinkalių uodegėlės nėra skanios - storas tešlos sluoksnis iki galo neišverda. Tradiciniai Chinkaliai ruošiami maždaug perpus iš avienos ir kiaulienos, tačiau aviena lietuvių virtuvėse nėra labai dažnas svečias, tad galima keisti jautiena arba daryti vien iš kiaulienos, tuomet pusę kiaulienos reikėtų rinktis liesesnės. (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Įdarui:
400 gramų jautienos nugarinės (arba avienos)
400 gramų kiaulienos šoninės (be odos)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
1 pundelis kalendros (arba petražolių, kitų žalumynų)
100 mililitrų sultinio (ar vandens)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
600 gramų miltų (apytikriai)
3 stiklinės vandens (apytikriai)
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą sumalti. Jeigu neturite mėsmalės, galima pirkti parduotuvėje maltą mėsą, bet kad ji būtų kokybišką, pirkite didesnėje paruodtuvėje, kur, išsirinkus mėsos gabaliuką Jums galės jį sumalti.
2.
Svogūnus ir kalendrą labai smulkiai supjaustyti. Kalendra - tradicinis gruzinų prieskonis, bet jei jo nemėgstate, galima pakeisti krapais ar petražolėmis, skonis nebebus visiškai tradicinis, bet bus labai gardu. Įmaišyti į maltą mėsą, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kruopščiai permaišyti.
3.
Tešlai į didesnį dubenį suberti 400 gr miltų, berti druskos, viduryje formuoti duobutę ir po vieną stiklinę pilti vandenį, maišyti ir pilti dar vandens, pagal poreikį, kol tešla bus tokio tirštumo, kaip putliems blyneliams, maždaug grietinės tirštumo. Tešla bus lipni, jos minkyti dar nereikia. Tešlą uždengti ir 30 - 40 minučių palaikyti šaldytuve.
4.
Ant stalo berti likusius miltus. Ant miltų išpilti tešlą ir minkyti iki vientisos tešlos. Tešlą dėti į dubenį, uždengti ir dar 30 minučių dėti į šaldytuvą. Tuomet dar kartą perminkyti. Jeigu tešla visus miltus nuo minkymo paviršiaus "sugėrė", dar kiek pamiltuoti minkymo paviršių ir tešlos viršų.
5.
Tešlą formuoti į storą volelį ir supjaustyti storomis riekelėmis. Kiekvieną apskritimą iškočioti iki maždaug 0.5 cm storio, 10 cm skersmens. Galima kočioti ir kiek ploniau, bet stebėkite, kad neplyštų.
6.
Ant paruoštų tešlos gabalėlių vidurio paskirstyti įdarą. Chinkalio kraštelį lenkti armonikėle, kol kraštas susijungs, tuomet "uodegėlę" švelniai suspausti ir šiek tiek pasukti ratu.
7.
Dideliame puode užvirinti sultinį arba vandenį su sultinio kubeliu ar prieskoniais. Kai vanduo užvirs, sumažinti kaitrą, kad vanduo nekunkuliuotų, bet lengvai virsnotų. Po vieną įleisti Chinkalius, kad nesiliestų tarpusavyje. Pabandykite kiaurasamčiu šiek tiek pakelti kiekvieną Chinkalį nuo dugno, kad nepriliptų prie jo. Kai Chinkaliai iškils, virti dar 5 - 7 minutes.
8.
Kad Chinkaliai neplyštų, kiekvieną kiaurasamčiu išimtą Chinkalį greitai perlieti šaltu vandeniu. Patiekti skanu vienus ar su greitu padažu: kefyrą sumaišytą su smulkintų česnaku ir maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Diana
2023-11-20 16:36
Kodėl niekada negalite parašyti kokio tūrio ta stiklinė? Geriausiai kai surašo gramais arba bent skliausteliuose aš kiek viska gaminu su ta stikline miltu, cukraus ir pan retai kada gaunasi viskas gerai :D ne visi mes mokame viska padaryti atitinkanciai ir pan, aš nesu prof kulinarė tikrai, tai man su tuo visom stiklinėm kažkoks pyktis iškarto ieškausi kito recepto kur bent skliausteliuose butu parašyta gramai ar kg ATSAKYTI
Oksana
2024-02-11 16:00
Na nuo senų laikų stiklinė 200 ml ATSAKYTI
Aušra
2023-08-02 06:25
Nepasakokit pasakų,svogunų kaip tik reikia daug,česnaku,krapų petrazoliu,čili,Raudonųjų pipiru k ne juodų!!!zolelės su svogūnais cessnakais turi sudaryti apie 25-30 procentu mėsos,i mėsa vandens pilti tiek kiek ji sugeria!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital