Gruzdintas viščiukas „Tabaka“

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Gruzdintas viščiukas „Tabaka“
Gruzdintas viščiukas „Tabaka“
Gruzdintas viščiukas „Tabaka“
Gruzdintas viščiukas „Tabaka“
Autorius apie receptą: Tai buvo pirmas kartas, kai išbandžiau šį tradicinį gruzinų patiekalą! Traškus, sultingas viščiukas tapo mūsų Naujųjų metų stalo pasididžiavimu! Ne veltui šis Tai buvo pirmas kartas, kai išbandžiau šį tradicinį gruzinų patiekalą! Traškus, sultingas viščiukas tapo mūsų Naujųjų metų stalo pasididžiavimu! Ne veltui šis patiekalas yra taip garbinamas kalnuotoje Gruzijoje! Tiek aš, tiek kiti šeimos nariai likome be žado, vos pradėję ragauti puikiai paskrudusio, aromatingo ir sultingo viščiuko! Rekomenduoju išbandyti - receptas itin lengvas ir nereikalaujantis daug laiko. (...daugiau) Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas viščiuko
Marinatui:
100 mililitrų balto vyno
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos (su kaupu)
Kepimui:
100 gramų sviesto
Aptepimui:
50 mililitrų aliejaus (apytikriai)
4 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viščiuką nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Dėti viščiuką krūtinėle į viršų ir perpjauti išilgai per vidurį. Išskleisti viščiuką drugelio forma. Nupjauti šalia uodegos esančias riebalines liaukas, nes jos suteiks nemalonų poskonį. Viščiuką uždengti maistine plėvele ir išmušti plokščiąja virtuvinio muštuko dalimi taip, kad išeitų plokščia skerdenėle (reikės sulaužyti kojų ir sparnų sąnarius).
2.
Paruoštą viščiuką pasūdyti iš abiejų pusių (1 kg - 1 su kaupu šaukštelis druskos). Apšlakstyti aliejumi (po 1 šaukštą iš abiejų pusių) bei vynu. Uždengti ir dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms. Jei neturite tiek laiko, palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje.
3.
Aptepimui česnako skilteles smulkiai supjaustyti, sudėti į dubenėlį, suberti aitriosios paprikos miltelius, pipirus ir supilti 50 ml aliejaus. Viską išmaišyti ir palikti, kol pradėsite kepti.
4.
Paimti didelę keptuvę (joje turi tilpti viščiukas), įkaitinti ir dėti 100 gramų sviesto (taip kepama tradiciškai, bet galite naudoti ir aliejų). Kai sviestas išsilydys ir įkais, dėti viščiuką ant keptuvės odele žemyn. Būtinai reikia gerai prispausti viščiuką prie keptuvės - tam galima naudoti specialią keptuvę arba tiesiog puodą vandens (jo skersmuo turi būti kiek mažesnis nei keptuvės). Sumažinti kaitrą iki vidutinės arba truputį didesnės nei vidutinė ir kepti prispaustą viščiuką apie 30 minučių. Jei kaitra per didelė - viščiukas sudegs, jei per maža - nebus traškios plutelės. Po 30 minučių nuimti svorį ir atsargiai, nepažeidžiant plutelės, apversti viščiuką. Vėl uždengti svoriu ir kepti 20 minučių (keptuvėje jau bus išsiskyrusių riebalų).
5.
Po 20 minučių nuimti svorį, o viščiuko paviršių (tą pusę, kuri su oda) aptepti paruoštu česnakų ir pipirų marinatu (naudoti pusę marinato). Vėl apversti viščiuką, uždėti svorį ir kepti dar 2-3 minutes. Nuėmus svorį, likusiu marinatu ištepti viščiuko vidų, apversti, vėl prispausti ir kepti 2-3 minutes. Baigti kepti ir nuimti svorį.
6.
Viščiuką odele į viršų padėti į lėkštę, apšlakstyti keptuvėje likusiu padažu ir apibarstyti smulkintomis petražolėmis.
7.
Mes taip pat papuošėme viščiuką mažais pomidorais ir patiekėme su keptomis traškiomis, mažomis bulvėmis.
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital