Grietininė tešla virtinukams (arba naminiams makaronams)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grietininė tešla virtinukams (arba naminiams makaronams)
Grietininė tešla virtinukams (arba naminiams makaronams)
Grietininė tešla virtinukams (arba naminiams makaronams)
Autorius apie receptą: Ideali. Tik toks apibūdinimas ateina į galvą, dvi paras padirbėjus su šia tešla. Ir koks būna džiaugsmas, kad vis atsiranda pirmų kartų! Ir koks džiaugsmas, kad pagaliau Ideali. Tik toks apibūdinimas ateina į galvą, dvi paras padirbėjus su šia tešla. Ir koks būna džiaugsmas, kad vis atsiranda pirmų kartų! Ir koks džiaugsmas, kad pagaliau sugebėjau bent trumpam atsijungti nuo blogų naujienų, tikroji meditacija, sakoma, būna ką nors veikiant abejomis rankomis vienu metu ir jau nuo seno atradau, kad (man) paniurusią nuotaiką šonan pastumia mezgimas virbalais, grojimas pianinu ir tešlos kočiojimas. Jau daugel metų kočioju tą pačią, iki smulkmenų ištobulintą plikytą tešlą (receptas ČIA), tačiau jos era, panašu, baigėsi, nes atradau kai ką dar įdomesnio. Ir kokybiškesnio. Ir gardesnio. Ir visomis prasmėmis -esnio. Tai tešla su grietine. Receptą aptikau beieškodama slavų virtuvės perlų ir jei vakar visą dieną džiūgavau kočiodama ir lipdydama minkštą ir plastišką tešlą, tai šiandien džiūgavau dar labiau, nes pagaliau išragavome virtinius su raugintų kopūstų įdaru. Apie juos jau netrukus. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
315 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
30 gramų grietinės, 30% riebumo (1 šaukšto su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jei turite virtuvinį kombainą su kabliu tešlai maišyti, naudokitės jo paslaugomis, tačiau išminkyti tešlą rankomis irgi nesudėtinga.
2.
Miltus įsijoju į indą, dedu grietinę, pilu vandenį ir minkau, kol produktai virsta elastinga ir visiškai nebelimpančia prie rankų mase. Pradžioje ji gali atrodyti kietoka, tačiau neskubėkite jos minkštinti vandeniu.
3.
Tešlą dedu į indą su sandariu dangčiu, naudoju maisto dėžutę. Palieku pailsėti ir subręsti ~30 min.
4.
Šios tešlos virtiniai verdami kiek trumpiau, nei koldūnai su šviežios mėsos įdaru, todėl labiau tinka virtiniams su įdarais, kurie jau yra paruošti, tai gali būti varškė, bulvių košė, rūkyta šoninė, kopūstai, virti ar konservuoti grybai, vyšnios ar mėlynės.
5.
Šios tešlos pagrindu ruošti lakštiniai makaronai iki „al dente“ išverda per 6 minutes.
Patarimai:
Vienintelis nepatogumas yra tas, kad miltus ir vandenį reikės matuoti, ši norma yra svarbi.
Antras svarbus momentas – ši tešla džiūsta itin greitai, tikrai greičiau nei visos kitos virtinių tešlos, todėl iškart po minkymo ją dedu į dėžutę su dangčiu, išimu kiek reikia tuo metu ir iškarto naudoju. Tačiau šis nepatogumas yra visai pozityvus gaminant makaronus, jiems ir reikia iškarto džiūti.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminu 30 virtinių arba 400g lakštinių makaronų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital