Plikyta kefyrinė tešla koldūnams - ji dar skanesnė!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams
Autorius apie receptą: Tai vienas iš sėkmingiausių šiųmečių eksperimentų, apjungiantis kelis receptus į vieną. Plikytą tešlą koldūnams jau turbūt bandėte daugelis. Bet atradau šią dar Tai vienas iš sėkmingiausių šiųmečių eksperimentų, apjungiantis kelis receptus į vieną. Plikytą tešlą koldūnams jau turbūt bandėte daugelis. Bet atradau šią dar geresnę, elastingesnę, mažiau suverdančią, standesnę ir net skalsesnę tešlą koldūnams, virtiniams, naminiams makaronams ar net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 stiklinės miltų (naudojama 250 ml dydžio stiklinė)
1 stiklinė vandens (verdančio)
1 stiklinė kefyro
10 šaukštų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Matuojant 250ml puodeliu gausite apie 80 koldūnų ar virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o kadangi visos proporcijos matuojamos viena tara, apsirikti ar apsiskaičiuoti (beveik) neįmanoma.
2.
Miltus įsijoju į gilesnį dubenį, supilu aliejų, šaukštu sumaišau ir užpilu verdančio vandens puodeliu. Tuomet jau intensyviai maišau, kol tešla atvėsta. Supilu kefyrą, pasūdau ir vėl maišau, kol tešla pradeda atšokti nuo dubens sienelių. Tuomet jau lengva minkyti ir tai daryti tereikia kelias minutes.
3.
Viskas. Tešlą kočioju, lipdau virtinius su norimais įdarais. Arba pjaunu didelius apskritimus ir formuoju pyragėlius, kuriuos kepu sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gaunasi apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.
4.
Įdarai? – grybų, daržovių, varškės, faršo.

Makaronai? – kočioju didelius lakštus ir pjaustau 5mm pločio juostas. Džiovinu ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.
5.
Koldūnų virimo laikas priklauso nuo įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa verdu apie 7 minutes, su grybais apie 5, varškei užtenka 2-3.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rence
2018-11-04 21:53
O su mikseriu galima maisyt? ATSAKYTI
Laima
2018-11-05 13:27
Tokia tešla mikseriui bus per tiršta, maišykite tiesiog šaukštu, o vėliau minkyti rankomis :) ATSAKYTI
Gena
2018-01-23 21:53
Is viso grudo miltu kepu tik duona, o daugiau viskam(!!!) naudoju l rusies kvietinius, jokiu pagerintu purikliais, balikliais (neaisku kuo dar) nevartoju ATSAKYTI
Stase
2018-01-23 16:45
aciu uz puikius receptus...turiu Jums klausima: dabar labai daug kalbama apie viso grudo kvietinius miltus, pirkau, viriau virtinius...rezultatas tikrai nekoks, plikiau tesla, bet ji kazkokia nelipni , teko ideti iprastu, geru miltu, tada si ta sulipdziau...seimyna valge atzagariais dantim, nors virtinius labai megstam...Pasidalinkit, ka Jus gaminat is siu sveikuoliu miltu... ATSAKYTI
Dana
2018-01-16 23:24
Ačiū už receptą, tikrai nuostabi tešla, dėkui ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital