Greitos varškės spurgos kitaip

AUTORIUS:
Gerda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Greitos varškės spurgos kitaip
@Shutterstock
Greitos varškės spurgos kitaip
Greitos varškės spurgos kitaip
Autorius apie receptą: Varškės spurgas galima ruošti ir kitokiu būdu - dar žaismingesniu ir kiek neįprastu. Na, ir gardžiuotis jomis labai skanu, puikios vaišės svečiams, o ypač vaikams. Varškės spurgas galima ruošti ir kitokiu būdu - dar žaismingesniu ir kiek neįprastu. Na, ir gardžiuotis jomis labai skanu, puikios vaišės svečiams, o ypač vaikams. Gerda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 gramų varškės (riebios)
2 vienetai kiaušinių
40 gramų cukraus
11 gramų kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Pabarstymui:
pagal poreikį kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, suberti druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, pertrinti šakute. Galima sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Į kitą dubenį įsijoti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
3.
Į dubenį su varškės mase palaipsniui berti miltus vis maišant. Galiausiai suberti visus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti kiek kietesnė, kad būtų galima kočioti, tad jei trūksta miltų, dar galima jų įberti iki reikiamos konsistencijos. Paruoštą tešlą uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti apie 20 minučių.
4.
Stalą pabarstyti miltais, dėti paruoštą tešlą ir iškočioti į stačiakampį, tuomet supjaustyti neilgomis, maždaug 1.5 cm pločio juostelėmis.
5.
Į nedidelį puodą įpilti aliejaus, tiek, kad spurgos nesiektų dugno, tuomet įkaitinti iki vidutinės kaitros, svarbu neperkaitinti, kad spurgos iškeptų tolygiai ir nebūtų viduje neiškepusios. Sudėti paruoštas spurgas ir kepti vis pavartant apie 5 minutes.
Patarimai:
Miltų kiekis priklauso nuo jų rūšies, kiaušinių dydžio, varškės drėgnumo. Tešla turi būti tokia, kad ją įmanoma būtų kočioti, t.y. ne pernelyg lipni. Bet nedėkite pernelyg daug miltų, kad nebūtų kieta.
AUTORIUS: Gerda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Elena
2024-04-12 10:04
Aš dar ipilu
Apie valgoma šaukšą degtinės,kad mažiau prisigertu aliejaus. ATSAKYTI
Kr
2020-11-14 21:12
Prastai moku gaminti, daug kas neišeina pagal receptus, bet šios spurgytės nerealios visai šeimai ATSAKYTI
Daiva
2020-11-14 14:45
Varške riebi ATSAKYTI
J
2020-11-25 11:28
Labai ATSAKYTI
Šarūnas
2020-11-14 13:27
Labai geras receptas. Spurgos gavosi nepersaldžios ir labai purios. ATSAKYTI
Vita
2020-11-13 17:10
Kažkokios guminės gavosi, nes nėra jokio riebalo. Kol šiltos dar galima valgt, bet daugiau tikrai nekepsiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital