Autorius apie receptą:
Puikios bulvytės, kurias ypatingai mėgsta vaikai. Orkaitėje jos iškepa gana greitai, ypač, jei labai plonai supjaustysite.
Puikios bulvytės, kurias ypatingai mėgsta vaikai. Orkaitėje jos iškepa gana greitai, ypač, jei labai plonai supjaustysite.
Ernesta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai
bulvių
1 šlakelis
aliejaus
4 žiupsneliai
česnakinės druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvę užmaukite ant medinio iešmelio. Bulvę dėkite ant lentutės ir pradėkite pjauti nuo vieno bulvės galo, šiek tiek įstrižai, bulvę vis pasukdami ratu, kol spirale supjaustysite visą bulvę. Pjaukite giliai, iki pat iešmelio (atsargiai - neperpjaukite iešmelio!). Tą patį pakartokite su kitomis bulvėmis.
2.
Bulvės spiralę praskleiskite, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite česnakine druska.
3.
Iešmelius dėkite į gilesnę formą taip, kad iešmelio galai remtųsi į formos kraštus ir bulvė nesiliestų prie dugo (kabėtų ore kaip šašlykai :).
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 40 minučių, Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip plonai supjaustėte bulves, kuo ploniau jos supjaustytos - tuo greičiau iškeps.