Autorius apie receptą:
Šios bandelės patiks kiekvienam, kas nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje, bet nori šviežio naminio deserto. Puri sluoksniuota tešla ir saldžiai rūgščios uogos - puikus
Šios bandelės patiks kiekvienam, kas nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje, bet nori šviežio naminio deserto. Puri sluoksniuota tešla ir saldžiai rūgščios uogos - puikus derinys. Receptas su braškėmis, bet galima naudoti bet kokias sezonines uogas ar vaisius.
(...daugiau)(...mažiau)
Emilija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų
mielinės sluoksniuotos tešlos
1.5 stiklinės
braškių
2 šaukštai
sviesto
(tirpinto)
2 šaukšteliai
krakmolo
pagal skonį
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atitirpinti tešlą. Atitirpintus tešlos lapelius perpjauname per pusę (išeis 8 kvadratėliai). Juos atsargiai kočėlu paploniname, bet neleidžiame prarasti kvadrato formos.
2.
Braškes supjaustome ir sumaišome su cukrumi ir krakmolu.
3.
Dedame įdaro ant pusės kvadratėlio, užlenkiame ir užspaudžiame kraštus šakute.
4.
Sudedame bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aštriu peiliu įpjauname bandelių viršų. Aptepame tirpintu sviestu, galima pabarstyti cukrumi.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.