Greiti sprandinės kepsneliai su grietinėlės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Greiti sprandinės kepsneliai su grietinėlės padažu
Autorius apie receptą: Nuostabi idėja pietums, labai sotu, skanu ir nesunkiai paruošiama. Nuostabi idėja pietums, labai sotu, skanu ir nesunkiai paruošiama. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 riekės kiaulienos sprandinės
Marinatui:
3 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal skonį džiovintos žolelės
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
pagal skonį česnako miltelių
Padažui:
300 mililitrų grietinėlės (neriebios, naudojau 15% "Rama")
250 mililitrų mėsos sultinio (galima pilti pusę kiekio (125 ml) balto sauso vyno (galima nealkoholinio))
2 vienetai svogūnų (vidutinių)
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (su kaupu, jei neturite krakmolo, galite dėti miltus)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsos kepsnius nuplauti ir gerai nusausinti.
2.
Druską, pipirus, džiovintas žoleles, paprikos ir česnako miltelius suberti į dubenėlį, įpilti aliejų, gerai išmaišyti ir šiuo mišiniu ištrinti mėsos kepsnius. Trumpam palikti marinuoti, o jei turite laiko, galite marinuoti ilgiau.
3.
Į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto, įpilti šlakelį aliejaus, įkaitinti ir kepti kepsnius iš abiejų pusių, kol iškeps ir šiek tiek apskrus.
4.
Padažui paruošti reikia keptuvėje išlydyti sviestą, įpilti aliejaus. Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepti keptuvėje iki gelsvos spalvos. Į sultinį suberti krakmolą, supilti grietinėlę ir supilti į keptuvę su svogūnais. Susmulkinti krapus su petražolėmis ir kartu su pipirais, druska suberti į keptuvę ir apie minutę troškinti vis maišant iki kol užvirs. Iškeptus kepsnius sudėti į padažą, uždengti dangčiu ir ant mažos ugnies troškinti dar 4 - 5 minutes.
5.
Patiekiau su bulvių - morkų koše, keptais baravykais ir šviežiais raugintais kopūstais. Bulvių košei pagaminti reikia išvirti bulves ir morkas pasūdytame vandenyje, kai išvirs, nupilti vandenį ir įpilti pieną, sudėti sviestą sutrinti. Susmulkinti krapus ir sudėti į košę, gerai išmaišyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital