Greiti sausainiai su šaldytomis avietėmis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Greiti sausainiai su šaldytomis avietėmis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šie sausainiai yra tikra simfonija skonių receptoriams! Čia susilieja švelnus, tirpstantis burnoje sviestinis sausainis su gaivių citrinų ir sultingų šaldytų aviečių Šie sausainiai yra tikra simfonija skonių receptoriams! Čia susilieja švelnus, tirpstantis burnoje sviestinis sausainis su gaivių citrinų ir sultingų šaldytų aviečių natomis. Kiekvienas kąsnis tobulai balansuoja tarp rūgštelėjimo ir saldumo, o šaldytos avietės suteikia ne tik skonio, bet ir žavaus vaizdo. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies 550)
200 gramų cukraus
110 gramų sviesto (minkšto)
80 gramų šaldytų aviečių (neatitirpintų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos ir purios masės. Įmušti kiaušinį, pilti vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išmaišyti. Paruoštą mišinį suberti į dubenį su paruošta mase ir gerai išmaišyti.
3.
Šaldytas ir neatitirpintas uogas šiek tiek pasmulkinti peiliu, labai svarbu, kad uogos nespėtų atšilti, o liktų tvirtos. Suberti į dubenį su tešla ir švelniai išmaišyti. Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą bent 10 min.
4.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Imti gausų šaukštą paruoštos masės ir dėti į paruoštą formą. Jei norite lygesnių apvalių sausainių, galima švelniai pavolioti rankomis į rutuliuką, tuomet jie iškeps lygesni ir apvalesni. Dedant sausainius, palikti maždaug 3 - 4 cm tarpus, aš kepiau po 5 - 6 sausainius vienu kartu, nes kepant jie platėja.
6.
Kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 min. Jie dar bus minkšti, tačiau vėsdami sukietės.
7.
Prieš ragaujant leisti sausainiams visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital