Autorius apie receptą:
Man labai patinka dargana, lietus ir vėjas. Bet tik savaitgalį, kai nereikia niekur skubėti.Su chalatu galiu slampinėti po namus, ruošti pusryčius, gerti arbatą, skaityti knygą
Man labai patinka dargana, lietus ir vėjas. Bet tik savaitgalį, kai nereikia niekur skubėti.Su chalatu galiu slampinėti po namus, ruošti pusryčius, gerti arbatą, skaityti knygą ir žiūrėti pro langą. Kai už lango gražus oras, man sąžinė neleidžia visu tuo džiaugtis, nes tada vis kažkur važiuojame, einame... Štai ir šiandien tokia diena. Lietus. O aš susirangiusi su chalatu ant sofos su puodeliu arbatos barškinu kompiuterio klaviatūrą ir rašau receptą, kurį jau kadaise pažadėjau draugėms. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių šios saldainius tik dabar pagaminau. Man jie priminė saldainius "Raffaello" su traškiu kokosu. Medų naudojau "Brolių medus", tad skonis buvo tikrai labai skanus ir bent jau man nesiskyrė nuo pirktų saldainių parduotuvėje. Linkiu saldaus savaitgalio, nepaisant to, kad ir koks oras būtu už lango.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 vienetas
citrinų
200 gramų
kokoso drožlių
12 vienetų
migdolų
3 šaukštai
maskarponės sūrio
2 šaukštai
medaus
2 šaukštai
kokosų vandens
(arba paprasto vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Citriną perpjauti pusiau.
2.
Į dubenį suberti kokoso drožles, sudėti maskarponę, medų, išspausti pusę citrinos sulčių, įtarkuoti visos citrinos žievelę, supilti kokosų vandenį ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
4.
Iš kokoso masės formuoti vieno kąsnio rutuliukus, į vidurį įspausti riešutą, sudėti ant kepimo formos. Dėti į šaldytuvą, laikyti apie 30 minučių, kad sustingtų. Jei norisi, galima saldainius apvolioti kokoso drožlėse.