Autorius apie receptą:
Šie zefyrai tvirti, sustingsta per 15 - 30 minučių.
Šie zefyrai tvirti, sustingsta per 15 - 30 minučių.
Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
330 gramų
cukraus
150 mililitrų
vandens
15 gramų
želatinos
2 šaukštai
sirupo
šiek tiek
maistinių dažų
(nebūtina)
pagal poreikį
krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 60 ml šalto vandens ir palikti išbrinkti.
2.
Cukrų užpilti 90 ml vandens ir virti iki ~115 C arba kol įlašinus į vandenį lašelį sirupo jis virs kietu kamuoliuku.
3.
Išbrinkusią želatiną pilti į plakimo indą ir, plakant iš lėto, supilti išvirusį karštą sirupą. Plakti iki kol masė taps puri ir laikys formą.
4.
Į indą (15x20 ar panašaus dydžio) įkloti kepimo popierių ir gausiai pabarstyti krakmolu, sudėti pusę masės ir sulyginti (tai galima daryti sudrėkintomis rankomis).
5.
Į likusią masę pilti sirupą ir kelis lašus maistinių dažų, paplakti iki vientisumo ir sukrėsti ant pirmojo sluoksnio. Arba galima palikti vienspalvius. Išlyginti pabarstyti krakmolu ir atvėsinti, kol sutvirtės.
6.
Supjustyti norimo dydžio gabaliukais ir pabarstyti krakmolu. Laikyti hermetiškame inde.