Vištienos troškinys orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Vištienos troškinys orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos troškinys orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu
Vištienos troškinys orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu
Vištienos troškinys orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu
Autorius apie receptą: Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištienos troškinys, pagardintas pievagrybiais ir sūriu. Valgome su ryžiais, makaronais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištienos troškinys, pagardintas pievagrybiais ir sūriu. Valgome su ryžiais, makaronais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos filė
250 gramų pievagrybių
200 gramų sūrio (gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka - naudojau VILVI Memel Blue)
200 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
1 vienetas svogūnų
40 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba raudonėlio ar čiobrelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir pabarstyti druska, pipirais bei paprikos milteliais, apvolioti, jog gerai pasidengtų. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pievagrybius supjaustyti ketvirčiais. Visą sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Keptuvėje ištirpinti pusę sviesto ir apkepinti svogūną iki suminkštės. Berti česnaką ir maišant pakepinti pusę minutės. Dėti pievagrybius ir maišant apkepinti kelias minutes iki pievagrybiai susileis ir truputį apskrus. Daržoves išimti iš keptuvės ir palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Toje pačioje keptuvėje ant didesnės kaitros ištirpinti likusį sviestą. Dėti vištieną ir apkepinti, vis pavartant, iki lengvai apskrus iš visų pusių (visiškai iškepti nereikia). Supilti grietinėlę, suberti tarkuotą sūrį (porą saujų sūrio pasililkti viršui) ir išmaišyti, kad sūris truputį patirptų. Sudėti daržoves, išmaišyti.
4.
Viską sukrėsti į kepimo formą. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
5.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais, pvz. čiobreliais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.
Patarimai:
Į šį troškinį galima įdėti ir kitų mėgiamų daržovių, pvz. brokolių, pakepintų morkų ar paprikų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ina
2021-03-31 14:12
As dar idejau brokoliu, labai skanu ATSAKYTI
Indraja
2021-02-07 14:21
Saunus ir labai lengvai pagaminamas! 10 balu. ATSAKYTI
Ba
2021-02-06 14:35
Skanu butu jei ideciau makaronu? ATSAKYTI
Irmantas
2019-09-01 10:40
Labai gardu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital