Greitas varškės pyragas

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Greitas varškės pyragas
Greitas varškės pyragas
Greitas varškės pyragas
Greitas varškės pyragas
Autorius apie receptą: Labai kvapnus, skanus ir sotus pyragas. Gaminau jį svečiuose pas brolienę kaime, tai tiesiog dariau iš to, ką radau šaldytuve ir nesilaikydama griežtų proporcijų. Pavyko Labai kvapnus, skanus ir sotus pyragas. Gaminau jį svečiuose pas brolienę kaime, tai tiesiog dariau iš to, ką radau šaldytuve ir nesilaikydama griežtų proporcijų. Pavyko puikiai! (...daugiau) Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų sviesto (arba margarino, minkšto)
3 vienetai kiaušinių (nedidelių)
150 gramų grietinės (apytikriai)
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal poreikį kvietinių miltų (tiek, kad suminkyti tešlą)
Įdarui:
900 gramų varškės (5 pakelių)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės (apytikriai)
80 gramų vanilinio pudingo milteliai (2 pakelių)
pagal skonį cukraus
pagal skonį uogų (tinka tiek šaldytos, tiek šviežios arba galima nedėti visai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Dėti grietinę sumaišytą su kepimo milteliais, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Berti po truputį miltus ir išminkyti minkštą tešlą, man lengvai lipo prie rankų.
2.
Iš tešlos suformavau pailgą dešrą, įdėjau į maišelį ir palikau šaldymo kameroje 30 min.
3.
Įdarui varškę, kiaušinius, grietinę, pudingo miltelius, cukrų gerai sutrinti elektriniu trintuvu, kol neliks grūdelių.
4.
Uogas, jei naudosite, perrinkti, nuplauti, nusausinti.
5.
Atšaldytą tešlą padalinti į 3 dalis. Vieną dalį dėti į šaldytuvą. Iš likusios tešlos (2/3 visos tešlos) rankomis formuoti lygų pyrago pagrindą kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
6.
Supilti ant pagrindo varškės masę ir išlyginti. Suberti uogas, truputį įspausti į varškės masę. Pas mus nevisi mėgsta pyragus su uogomis, tai jų dėjau tik viename šone.
7.
Likusią tešlą, kuri buvo atidėta į šaldytuvą, supjaustyti gabaliukais arba sutarkuoti, sudėti/suberti ant pyrago viršaus.
8.
Kepti iki 170 C laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei anksti ims ruduoti, galima pridengti folija.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ramunas
2022-06-11 13:22
Tai koks tas miltų poreikis bent kokiame intervale? ATSAKYTI
Ieva
2022-06-13 09:50
Dėkit po porą šaukštų ir matysit procese ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital