Greitas štrudelis su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištienos štrudelis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, sotus pyragas! Galima ruošti ne tik su vištiena, bet ir kalakutiena. Gardžiausia tiekti su šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis. Papildomai įdarą Labai skanus, sotus pyragas! Galima ruošti ne tik su vištiena, bet ir kalakutiena. Gardžiausia tiekti su šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis. Papildomai įdarą tinka gardinti morkomis. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų sluoksniuotos tešlos (6 lapų)
2 vienetai kiaušinių
Įdarui:
400 gramų vištienos filė
200 gramų pievagrybių (ar apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės (liesos ar riebios)
3 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos (ar pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinti, pridengus švariu rankšluostėliu.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, o pievagrybius riekelėmis.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus, pamaišant, apie 5 minutes. Tuomet sudėti vištieną, kepinti apie 10 minučių, tuomet sudėti pievagrybius, pagardinti prieskoniais, pilti grietinėlę ir patroškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes, kol nugaruos dalis skysčio.
4.
Tešlą šiek tiek pakočioti, į vidurį dėti vištienos įdaro, tešlą užlenkti, užspausti kraštus ir galus.
5.
Įdarytus štrudelius dėti sujungimo siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu. Paviršiuje padaryti kelias skylutes šakute (kad kepant tešla neplyštų).
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Skanaus!
Patarimai:
Papildomui įdarą galima gardinti kepinta morka.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
ED
2019-01-14 20:07
Štrudelis yra obuolių pyrago vienas iš tipų!!! Prie ko čia vištiena ir pievagrybiai? Ir dar tešla iš parduotuvės??? ATSAKYTI
Ieva
2019-01-14 22:50
Nebūtinai - dažniausiai Štrudeliai būna saldūs (beje, ne tik su obuoliais), bet būna ir su kitokiais įdarais - vištiena, mėsa, daržovėmis :) O ir ruošiama dažniausiai iš sluoksniuotos tešlos. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių idėjos
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis