Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą:
Šiandien norėčiau su jumis pasidalinti greitai paruošiamo slyvų kompoto receptu, kurio nereikia papildomai kaitinti ar pasterizuoti. Tiesiog į stiklainį sudėtos slyvos
Šiandien norėčiau su jumis pasidalinti greitai paruošiamo slyvų kompoto receptu, kurio nereikia papildomai kaitinti ar pasterizuoti. Tiesiog į stiklainį sudėtos slyvos užpilamos karštu sirupu, šiltai apklojamos ir paliekamos atvėsti.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
slyvų
(kiek telpa į stiklainį)
Sirupui:
1 litras
vandens
300 gramų
cukraus
0.5 šaukštelio
prieskonių meduoliams
(arba cinamono ir/ar gvazdikėlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Slyvas švariai nuplauname ir išimame kauliukus pačios slyvos iki galo neperpjaudami (kaip parodyta video). Dėl šios gudrybės slyvų vidų geriau pasieks karštis, tad kompotas puikiai laikysis per žiemą be papildomų kaitinimų.
2.
Slyvas sudedame į švarų iškaitintą stiklainį. Dedame laisvai, nespausdami.
3.
Puode užviriname vandenį. Beriame cukrų ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Suberiame prieskonius meduoliams (ar kitokius naudojamus prieskonius).
4.
Karštu sirupu užpilame slyvas užpildydami stiklainį iki pat viršaus. Užsukame švariu dangteliu.
5.
Stiklainį apverčiame dangteliu žemyn, šiltai apklojame ir paliekame per naktį lėtai atvėsti.
6.
Šį kompotą galite laikyti tiek rūsyje, tiek namų spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.