Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Obuolių pyragas ir arbatos puodelis man visada siejasi su jaukiais rudens vakarais. Šis nesudėtingai ir greitai paruošiamas pyragas puikus pasirinkimas, kai norisi paprasto, bet Obuolių pyragas ir arbatos puodelis man visada siejasi su jaukiais rudens vakarais. Šis nesudėtingai ir greitai paruošiamas pyragas puikus pasirinkimas, kai norisi paprasto, bet gardaus skanumyno. Naudojau 24 cm ilgio formą. (...daugiau) Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai obuolių
250 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau šaldytą)
2 šaukštai cukraus
30 mililitrų citrinų sulčių
Kremui:
400 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių, su kaupu)
pagal skonį vanilės
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
pagal poreikį pistacijų (smulkintų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, tuomet dėti tešlą, ją prispausti prie dugno, tešla uždengti ir vidinius formos kraštus, dugną pabadyti šakute.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę, krakmolą ir supilti pieną, gerai išplakti. Tuomet kaitinti ant vidutinės ugnies vis maišant iki kol kremas sutirštės. Paruoštą kremą nukelti nuo ugnies ir ant kremo viršaus užkloti maistinę plėvelę, prispausti taip, kad liestų kremą ir palikti iki kol pravės.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti griežinėliais, sudėti į dubenį.
5.
Į dubenį su obuoliais įpilti citrinos sulčių, įberti cukraus ir išmaišyti.
6.
Ant iškepusio pyrago sudėti kremą, išlyginti per visą plotį, sudėlioti obuolius. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje dar 15 minučių.
7.
Atvėsusį galima pabarstyti cukraus pudra ir smulkintomis pistacijomis.
AUTORIUS: Simona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital