Greitas sausainių tortukas su varške ir bananais per 10 min

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Greitas sausainių tortukas su varške ir bananais per 10 min
Autorius apie receptą: Labai skanus, lengvas ir greit pagaminamas tortas su varške ir bananais. Beje, vietoje kondensuoto pieno galite dėti 3 šaukštus grietinės ar grietinėlės su 3 šaukštais cukraus. Labai skanus, lengvas ir greit pagaminamas tortas su varške ir bananais. Beje, vietoje kondensuoto pieno galite dėti 3 šaukštus grietinės ar grietinėlės su 3 šaukštais cukraus. Iš šio ingredientų kiekio gaunasi nedidelis šeimyninis tortukas, o jeigu norite didesnio, tinkamo šventei, ingredientų kiekį galima padvigubinti. (...daugiau) Vilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų varškės (geriau šlapesnės)
250 gramų sausainių (Gaidelis, Selga ar pan.)
2 vienetai bananų
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
Pabarstymui:
100 gramų šokolado (sutarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kremui varškę ištrinti su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Porą šaukštų kremo atsidėti torto šonams papuošti.
2.
Kiekvieną sausainį trumpam pamerkti į vandenį (galima ir į pieną), kad truputį suminkštėtų (bet neišskystų), ir dėti ant lentelės. Formuojame nedidelį tortuką, išdėliojus pirmą sausainių sluoksnį, ant jų tepti kremą, dėti riekelėmis pjaustytus bananus, pabarstyti šiek tiek tarkuoto šokolado.
3.
Dėti kitą sausainių sluoksnį, šiek tiek paspausti ir vėl viską kartoti. Man gavosi trys sluoksniai. Viršutinį sluoksnį ir šonus aptepti kremu ir apibarstyti šokoladu. Torto šonus ar dar papuošiau bananų riekelėmis (kad nepatamsuotų, jas galite apšlakstyti citrinų sultimis)
4.
Palikti bent valandai-dviem šaldytuve, kad kremas įsigertu.
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Vita
2017-04-15 18:52
Labai skystas kremas gavosi... Plaukia sausainiai tam kreme. ATSAKYTI
Mamytė
2017-04-16 08:25
Tikrai viską pagal proporcijas darėt? Sunkiai įmanoma, kad sumaišius tiek varškės su gana nedau kondensuoto pieno kremas būtų skystas, dar juk ir sausainiai drėgmės sugeria pastovėję. Ar gal sausainius labai ilgai mirkėt? Juos tik labai trumpam įdėti reikia, kad paminkštėtų, bet neištižtų. Sausainukai būna skirtingi, pvz. trapesnius kaip Selga užtenka mirktelti trumpam, nes po to jau tyžta, o standenius kaip Gaidelis galima ir truputį ilgiau palaikyti. ATSAKYTI
Vida
2017-04-09 14:53
Patariu mirkyt stiprios arbatos(juodos) nuovire ATSAKYTI
Goda
2017-04-10 12:14
Skaniai skamba :) O jeigu valgys suaugusieji, galima mirkyti ir kavoje, sumaišytoje su trupučiu brendžio arba romo, irgi super skanu :) ATSAKYTI
Saulė
2017-04-03 12:15
Su šokoladiniais sausainiais irgi labai įdomiai gavosi. Bananai, šokoladas.... ATSAKYTI
Jolita
2017-04-01 10:47
Vietoj vandens aš sausainius mirkiau piene. O šiaip labai skanus ir paprastas pyragėlis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital