Greitas nekeptas sausainių tortas su sūrio kremu

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Sausainių tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šį tortuką paruošite per 15 minučių, reikės jį tik palaikyti šaldytuve, kad visi per sausainių sluoksnius persigertų kremas! Šį tortuką paruošite per 15 minučių, reikės jį tik palaikyti šaldytuve, kad visi per sausainių sluoksnius persigertų kremas! Jurgita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų sausainių (tinka Gaidelis ir pan.)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio (arba Filadelfijos, arba kitokio kreminio sūrio)
100 mililitrų pieno
pagal skonį cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek sausainių (sutrupintų)
1 saujelė riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kambario temperatūros maskarponės sūrį šaukštu arba elektriniu plakikliu išsukti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos masės
2.
Atskirai išplakti grietinėlę iki standumo. Grietinėlę atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
3.
Formą (naudoju 20*20 cm, galima naudoti ir kitokio dydžio, tiesiog bus kitoks torto storis) iškloti maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Kiekvieną sausainį trumpam pamirkyti piene (labai neilgai, tik pamerkti ir ištraukti, kad tik truputį suminkštėtų) ir jais išdėlioti kvadratinės formos dugną. Aptepti kremu, tuomet vėl dėti sausainius, vėl tepti kremo ir taip kol sutepsite vieską. Šiek tiek kremo pasilikite torto viršui ir šonams.
4.
Palikti šaldytuve bent kelioms valandoms (geriausiai - per naktį), jog tortas sustingtų ir skoniai susigertų. Tortą iš formos išverskite tiesiog uždėję lėkštę arba lentelę ant formos ir apvertę.
5.
Torto viršų ir kraštus aptepti likusiu kremu ir pabarstyti likusių sausainių trupintais, papuošti riešutais.
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Eva
2020-12-22 16:43
O kiek dedat cukraus pudros, kad nei per saldžiai, bet ir nepritrūktų saldumo? ATSAKYTI
Vanda
2020-12-22 18:17
Labai nuo individualaus skonio priklauso, paragaukite kremo ir žiūrėkite, kad būtų malonaus skanumo. Aš dedu apie 80-100 g ir būna pats tas :) ATSAKYTI
Diana
2019-07-08 08:51
Labai skanus pavyko :) Dėkoju už pasidalintą receptą :) Labai tiko su trintomis šviežiomis braškėmis ir riešutų graikiškų norėjosi dar daugiau :) Sekantį kartą būtinai dėsiu pakepintus riešutus į pertepimus :) Valio- Sanumėlis :) ATSAKYTI
Ligita
2019-04-18 10:38
Labai skanus tortukas, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital