Autorius apie receptą:
Paruošimas labai greitas, reikės tik šiek tiek palaukti, kol pastovės šaltyduve. Tokios salotos - puikus būdas sunaudoti moliūgo likučius ir patiekti neįprastą garnyrą prie
Paruošimas labai greitas, reikės tik šiek tiek palaukti, kol pastovės šaltyduve. Tokios salotos - puikus būdas sunaudoti moliūgo likučius ir patiekti neįprastą garnyrą prie mėsos ar žuvies.
(...daugiau)(...mažiau)
Justina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų
moliūgų
(sviestinio arba muskatinio, gryno svorio)
2 šaukštai
sojos padažo
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės
česnako
1 šaukštas
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti šiaudeliais arba burokine tarka.
2.
Į moliūgą įspausti česnaką, užpilti sojos padažu, citrinų sultimis bei aliejumi. Gerai išmaišyti, kad visas moliūgas tolygiai pasidengtų.
3.
Moliūgus sudėti į stiklainiuką ar kitą indelį, šaukštu standžiai paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Sandariai uždaryti dangteliu ir palikti marinuotis šaldytuve 1 valandą (galima ir ilgiau, skoniai dar labiau susigers).
4.
Taip pamarinuotą moliūgą galima laikyti šaldytuve 3 - 4 dienas.
Patarimai:
•
Man šios salotos skaniausios gaminamos su sviestiniu arba muskatiniu moliūgų, bet tinka ir kitokios moliūgo rūšys.