Gražuolis cukinijų pyragas su pikantišku varškės ir sūrio įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
120 gramų sviesto (šalto)
1/4 stiklinės vandens (ledinio)
1/4 stiklinės grietinės
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
2 vienetai cukinijų (jaunų, pjaustytų plonais griežinėliais)
0.5 stiklinės kietojo sūrio (tarkuoto)
0.5 stiklinės kreminės varškės (naudojau President)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja duonos trupinių
1 vienetas mocarela sūrio (mažo rutuliuko, plėšyto)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sudėkite į virtuvės kombaino indą miltus, druską ir sviestą. Sumalkite su peiliukais iki duonos trupinių konsistencijos (nepermalkite, didesni sviesto "trupiniai" gali likti). Dubenėlyje plakimo šluotele sumaišykite vandenį, grietinę ir citrinos sultis. Supilkite viską į virtuvės kombainą ir porą sekundžių prasukite, kad viskas tiesiog pradėtų jungtis. Išimkite iš virtuvės kombaino tešlą ir sujunkite ją rankomis į blyną. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 min - 1 val. (priklausomai nuo to, kiek turite laiko).
2.
Įtrinkite cukinijas druska (šiek tiek) ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų išsiskyrusios sultys. Česnaką sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Sumaišykite varškę, kietąjį sūrį ir mozzarellą su puse česnakinio aliejaus.
3.
Paimkite tešlą ir dėkite ją iš karto ant silikoninio kepimo kilimėlio arba kepimo popieriaus negausiai pabarstyto miltais. Iškočiokite didelį ploną apskritimą. Įdėkite kilimėlį su tešlą į kepimo skardą. Per vidurį įdėkite sūrio įdarą ir su mentele tolygiai paskirstykite jį, palikdami apie 6 cm. laisvą kraštą. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius ir pabarstykite duonos trupiniais, sumaišytais su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Užlenkite laisvus tešlos kraštus į vidų.
4.
Pašaukite galette į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Išimkite ir pateikite :) mes valgėme su agurku ir grietinės salotomis. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital