Graikiškas cukinijų apkepas su feta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Graikiškas cukinijų apkepas su feta
Graikiškas cukinijų apkepas su feta
Graikiškas cukinijų apkepas su feta
Graikiškas cukinijų apkepas su feta
Autorius apie receptą: Šis apkepas man superinis. Jei paskaitysite eigą ir pasirodys per daug sudėtinga, tikrai taip nėra. Šiek tiek žaidimo iš pradžių apkepant cukinijas yra, bet viskas vyksta labai Šis apkepas man superinis. Jei paskaitysite eigą ir pasirodys per daug sudėtinga, tikrai taip nėra. Šiek tiek žaidimo iš pradžių apkepant cukinijas yra, bet viskas vyksta labai greitai. Tiesa, jei klausite, kas ta Polenta? – tai kukurūzų kruopos. Receptą radau Nidosreceptai.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas cukinijų
5 vienetai kiaušinių
150 gramų graikiško jogurto
135 gramai fetos sūrio
1 vienetas šalotinių svogūnų
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
35 gramai kukurūzų kruopų
1 pundelis petražolių
1 pundelis krapų (smulkintų)
3 skiltelės česnako (smulkintų)
3 šaukšteliai aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas perpjauname išilgai pusiau (jei cukinijos labai storos, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir pašalinkite sėklas, taip pat ir odelę, jei ji kieta. Jaunų cukinijų odelės lupti nereikia). Supjaustome cukinijas gana storomis, 2 cm pločio juostelėmis. Suberiame cukinijas į didelę kepimo skardą vienu sluoksniu, kad nebūtų cukinijos gabaliukai vienas ant kito. Pašlakstome 2 šaukštais aliejaus, pabarstome druska ir pipirais. Pamaišome, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę 10 min.
2.
Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais.
3.
Išimame skardą su cukinijomis iš orkaitėmis, pabarstome susmulkintais svogūnais, pašlakstome dar vienu šaukštu aliejaus ir pašauname vėl atgal į orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, per tiek laiko cukinijos turėtų būti visiškai minkštos.
4.
Kol daržovės kepa, užpilui dubenyje sumaišome kiaušinius, jogurtą, kukurūzų kruopas, fetą, kietąjį sūrį, žalumynus, česnakus, įberiame druskos ir pipirų.
5.
Išimame skardą su cukinijomis. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 170 *C. Pasiruošiame indą apkepui kepti (tinka įvairūs jūsų turimi indai, kuriuose kepate apkepus).
6.
Sudedame apkepintas cukinijas kartu su svogūnais ir skysčiu, jei jo liko skardoje, į apkepo indą, ant viršaus supilame paruoštą užpilą.
7.
Pašauname į orkaitę ir kepame dar 15 - 20 minučių, arba kol viršus gražiai paruduos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital