Glazūruoti vištienos ketvirčiai orkaitėje

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Glazūruoti vištienos ketvirčiai orkaitėje
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas, taupus ir labai skanus patiekalas. Taip kepti galima ne tik ketvirčius, bet ir blauzdeles ar šlauneles. Nesudėtingai paruošiamas, taupus ir labai skanus patiekalas. Taip kepti galima ne tik ketvirčius, bet ir blauzdeles ar šlauneles. Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos ketvirčių
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Glazūrai:
30 gramų sviesto
2 šaukštai medaus (arba rudo cukraus, ar klevų sirupo)
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ketvirčius kruopščiai nuplauti ir nusausinti.
2.
Česnaką smulkiai sukapoti, sumaišyti su druska, pipirais, paprikos milteliais. Šiuo mišiniu įtrinti vištieną. Palikti marinuotis bent valandą.
3.
Vištieną sudėti į kepimo formą.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių, uždengtą folija, kol vištiena bus beveik iškepusi.
5.
Pasiruošti glazūrą: sojos padažą sumaišyti su tirpintu sviestu, citrinų sultimis ir medumi.
6.
Nuimti foliją, vištieną aplieti į indą subėgusiomis sultimis, aptepti glazūros mišiniu. Sumažinti kaitrą iki 170 C laipsnių ir kepti dar 15 - 20 minučių, kol vištiena apskrus.
AUTORIUS: Gitana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
justinas
2022-02-17 20:37
Labai skanus ir paprastas receptas man patiko viskas puikiai gavosi :P ATSAKYTI
Beda
2021-12-08 18:58
Nieko panašaus nesigavo, 20 min ilgiau kepiau, nes naminė višta, paskui dar kepiau gleiza dėjau dar kepiau jis kažkur pabėgo, tada savo gleiza dėjau valgyt galima, bet pagal receptą nieko nesigavo ATSAKYTI
aidule
2021-11-29 18:27
kepiau kepiau ta vistiena nieko gero neskani buvo ATSAKYTI
Išbandžiau
2021-01-02 12:27
Rinkitės mažesnės vištos ketvirčius. Marinuokite valandą ar daugiau kambario temperatūroje. Aš saviškius užmarinavęs per naktį šaldytuve palikau (didesni naminės vištos ketvirčiai). Tai po 40min atidengus foliją dar net sultys nebuvo pradėjusios kauptis ATSAKYTI
2024-01-20 17:56
Labai ačiū už tikrai informatyvų komentarą:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital