Autorius apie receptą:
Labai gardi tiek šilta, tiek šalta.
Labai gardi tiek šilta, tiek šalta.
Anželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
190 gramų
kvietinių miltų
170 gramų
sviesto
(šalto)
80 mililitrų
vandens
(labai šalto)
1 žiupsnelis
druskos
Įdarui:
3 vienetai
persikų
400 gramų
varškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais.
2.
Persijoti miltus ir sutrinti su sviestu iki trupinių. Įpilti labai šalto vandens, įberti druskos, užmaišyti tešlą. Tešlą labai patogu maišyti paprasčiausiame smulkintuve. Įdėti į šaldytuvą 20-30 min.
3.
Įdarui supjaustyti persikus skiltelėmis.
4.
Iškočioti tešlą maždaug 5-7 mm storio. Sudėti varškę ir supjaustytus persikus, nuo kraštų palikti apie 4 cm tešlos ir gražiai užlenkti kraštus. Jeigu mėgstate saldžiau, į varškę dėkite cukraus pagal skonį. Jeigu varškė skystoka, įdėkite kelis šaukštelius kukurūzų krakmolo. Aš nededu nieko. Nes persikai saldūs.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minutes, kol gražiai apskrus.