Gaivutis

AUTORIUS:
Fizukas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Gaivutis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g miltų
100 g cukraus
200 g sviesto
2 tryniai
2 g druskos
40 g grietinėlės
500 g jogurto „Smilga“ su obuolių ir kriaušių gabaliukais
80 g želatinos
1 pakelio „Dr.Oetker“ skaidrios želė
2 apelsinai
2 kivių
100 g braškių
50 g mėlynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trapios tešlos gaminimas: Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį.

Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 minučių palaikyti šaldytuve, geriausia – įvyniotą į aliuminio foliją.

Dėti į krepšelio kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 – 30 min. Atvėsinti ir atsargiai išimti iš kepimo formos

Įdaras:
Želatiną išbrinkinti, jai išbrinkus ištirpdyti karšto vandens vonelėje, tik neperkaitinti. Paruoštą želatiną supilti į jogurtą ir padėti į šaldytuvą stingti.

Į paruoštą krepšelį supilame sustingusį jogurtą ir apdedame supjaustytais vaisiais, vidurį paliekant tuščią. Į vidurį sudėti braškes ir mėlynes. Vaisius apliekite pagal nurodymus ant pakelio paruošta žele ir palaikykite, kol sustings.

Skanaus!

AUTORIUS: Fizukas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital