1.
Pirmiausia reikia pasiruošti želę, kurios gabaliukai dedami į torto vidų.
2.
Pusę pakuotės želės užpilti apie 200 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve stingti.
3.
Biskvitui kiaušinius labai gerai išplakti iki balto purumo su druskos trupučiu, vanilinio cukraus šaukštu, 100 g cukraus pudros. Įsijoti atsargiai miltus, krakmolą, ilgai nemaišyti, supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėti į orkaitę.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
5.
Biskvitą gerai atšaldyti, perpjauti, viršų nupjauti. Aš dar apipjoviau iš kraštus, kadangi man jo reikėjo mažesnio, nei torto forma, kad tilptų uogos aplinkui.
6.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti pastovėti 15 min. Vandens pilti maždaug, kad apsemtų želatiną. Išbrinkusią želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Neužvirinti! Palikti šiek tiek atvėsti.
7.
Riebią grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
8.
Maskarponės sūrį sumaišyti su liesa grietinėle, jogurtine grietine, sudėti plaktą grietinėlę. Galiausiai supilti citrinos sultis. Įmaišyti atvėsusią želatiną. Tortui kremas turi būti ne standus, o skystokas, kad gerai užpildytų tarpus, todėl dalis grietinėlės - liesa. O jogurtinė grietinė taipogi skystesnė už natūralų jogurtą, man su ja net skaniau išeina, nei su jogurtu.
9.
Biskvito sulaistymui vandenį užverdu su cukrumi, o kai atvėsta, pagardinau citrinos sultimis, naudojau žalią citriną. Saldumas - skonio reikalas.
10.
Šiek tiek braškių atidėti papuošimui. Likusias braškes ir vynuoges perpjauti pusiau. Žele supjaustyti gabalėliais.
11.
Formuojamas tortas. Formos šonai išklojami acetato juosta. Sulaistyti iš abiejų pusių biskvitą ir dėti į formą. Jo šonus apkamšyti perpus perpjautomis braškėmis ir vynuogėmis. Kremą geriau supilti į didelį kulinarinį maišą - geriau bus užpildyti tarpeliu tarp uogų. Dėti plonai kremo, smulkintų braškių ir šilauogių, žalios želės gabaliukų. Vėl padengti kremu. Dėti kitą sulaistytą biskvitą. Vėl kremo. Atšaldyti, kol viršus gerai sutings.
12.
Pasiruošti likusią kivių želę, tik pilti mažiau vandens, nei nurodyta, atšaldyti.
13.
Braškes aš apliejau baltu šokoladu. Išdėliojau kitas uogas ir citriną žalią ant torto. Dar dariau drugelius iš grietinėlės - jie torto viduryje. Juk tortas buvo skirtas vaikui. Viską užlieti žele ir palaikyti šaldytuve per naktį.