Gaivūs braškiniai pyragaičiai su varškės-jogurto kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivūs braškiniai pyragaičiai su varškės-jogurto kremu
Autorius apie receptą: Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė. Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė. Pyragaičiai išėjo labai skanūs, su puriu kremu ir nuostabiu braškių skoniu. Produktų kiekis skirtas 18 x 24 cm. formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
80 gramų miltų
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas pieno
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų varškės sūrelio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų jogurto
100 gramų braškių (trintų, šviežių ar šaldytų)
50 gramų cukraus
20 gramų želatinos
Viršui:
300 mililitrų vandens
150 gramų braškių (trintų, šviežių ar šaldytų)
1 pakelis braškių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plakikliu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
2.
Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. vandens ir paliekame išbrinkti (apie 20 min.). Trintuvu iki vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome. Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol sustings. Stingsta pakankamai greitai.
4.
Želė sluoksnis. Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome šaldytuve (geriausiai per naktį). Kai sustingsta - supjaustome norimos formo pyragaičiais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital