Gaivi panakota su mango

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Gaivi panakota su mango
Gaivi panakota su mango
Gaivi panakota su mango
Autorius apie receptą: Desertas paruošiamas nesudėtingai, skonis tikrai puikus, tad tai nuostabus būdas mango prikelti naujam gyvenimui, kai yra labai sunokę. Desertas paruošiamas nesudėtingai, skonis tikrai puikus, tad tai nuostabus būdas mango prikelti naujam gyvenimui, kai yra labai sunokę. Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 sluoksnis:
2 vienetai mango vaisiaus (prinokusių)
4 šaukštai vandens (šalto)
10 gramų želatinos
1 šaukštas cukraus
2 sluoksnis:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
4 šaukštai vandens (šalto)
10 gramų želatinos
0.5 šaukštelio vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmam sluoksniui į dubenį įpilti šalto vandens, ant jo užbarstyti želatina. Atidėti apie 15 minučių, iki kol išbrinks.
2.
Pasiruošti mango tyrę. Apie 350 ml tyrei pagaminti reiks maždaug 2 vidutinio dydžio sunokusio mango. Mangą nulupti, supjaustyti ir sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos tyrelės.
3.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti garų vonelėje. Šiek tiek atvėsinti.
4.
Į dubenį su mango tyrę suberti cukrų, išmaišyti. Maišant supilti ištirpusią ir pravėsusią (bet dar lengvai šiltą) želatiną.
5.
Į stiklines (naudojau 4 stiklines) pirmam kartui galima lygiomis dalimis supilti mango masę ir dėti į šaldytuvą iki sustings. Arba supilti masę palenkus stiklinę, tuomet į šaldytuvą taip pat reikėtų stiklines ne statyti, o padėti šiek tiek gulsčiai.
6.
Kai pirmas sluoksnis sustings, pasiruošti antrą sluoksnį. Į dubenį pilti vandenį, ant jo užbarstyti želatina ir palikti apie 15 minučių, iki kol išbrinks.
7.
Į puodą suberti cukrų, pilti grietinėlę ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps. Tuomet nukelti nuo kaitros, sudėti vanilę.
8.
Želatiną taip pat ištirpinti garų vonelėje ir įmaišyti į grietinėlę iki kol masė taps vientisa. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Atsargiai, geriausia šaukštu, grietinėlės masę paskirstyti į stiklines ant mango sluoksnio.
10.
Paruoštus desertus dėti į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai sutvirtėtų.
AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aušra
2024-02-23 10:08
Ragavau būtent esantį foto, laaaaaabai skanu,desertas tinka ir tiems, kurie netoleruoja gliuteno ATSAKYTI
Tomas
2024-02-22 23:30
Wow! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital