1.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, vis maišant. Nededu aš kepimo miltelių, tikrai nereika - svarbu išplakti kiaušinius laaaabai gerai.
2.
Kepimo popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Aš kepiau didelėje, dujinės viryklės skardoje. Tepiau sviestu popierių storiau nei visada - va todėl ir pavyko biskvitas ,,nekuršėniškas'', o skanesnis, labai purus. Pilti ant popieriaus tešlą.
3.
Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių. Jei kepate ne dujinė orkaitėje, ją kaitinkite iki 180 C laipsnių.
4.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
5.
Šaltą grietinėlę išplakti iki purumo su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, jei reikia - standikliu. Galima ir daugiau dėti saldiklių, bet man nereikia. Sumaišyti plakinį su gerai pertrinta varške. Dar čia dėjau citrinos sulčių.
6.
Biskvito lakštą apšlakstyti citrina, palaukti kelias minutes ir plonai tepti tirštą uogienę. Esu tepusi storiau, tai po to persunkia biskvitą. Skonio tikrai priduoda ir suformuoja tamsią juostelę apie varškę biskvite. Vėl palaukti kelias minutes. Tuomet jau varške ištepti biskvitą. Suvynioti.
7.
O dabar sunkus darbas, labai sunkus laukia - 12 - ai valandų dedamas vyniotinis, įvyniotas į kepimo popierių, į šaldytyvą... Būtent tiek laiko prireikė, kol jis susigyveno - biskvitas tapo puriu ir gaiviu , o varškė tapo tvirtu, skaniu kremuku.
8.
Dar jį apibėriau cukraus pudra, šokoladu apvarvinau, širdėlėmis apibėriau - gavosi tarsi užuomina apie artėjančią žiemos šventę - Valentino dieną. Toks skonių kratinys labai tarpusavyje derėjo.
9.
Mano skonis labai įnoringas, pati sau esu kritiška, reikli ir priekabi, bet šis lengva ranka gamintas desertas mano lūksčiaus net su kaupu pateisino. Tokį didelį gaminį (nuotraukoje jau tik pusė), sušveitėme atimirksniu, nes per skanus buvo dar su kuo nors dalintis.