Džiovinti šermukšnių saldainiai

AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šermukšnių saldainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Paprastai paruošiami ir labai gardūs šermukšnių saldainiai! Kad uogos nebūtų karstelėjusios, jas, prieš gaminant saldainius, reikėtų kelias dienas palaikyti Paprastai paruošiami ir labai gardūs šermukšnių saldainiai! Kad uogos nebūtų karstelėjusios, jas, prieš gaminant saldainius, reikėtų kelias dienas palaikyti šaldiklyje. Arba galite uogas rinkti jau prasidėjus šalnoms, tuomet jos bus natūraliai pašalusios. (...daugiau) Vaida
INGREDIENTAI:
1 kilogramas šermukšnių uogų
500 gramų cukraus
1 stiklinė vandens
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Uogas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pastovėti 15 minučių. Nukošti ir sudėti į puodą. Uogas šiek tiek paminkyti mentele ar bulvių košei skirtu įrankiu, kad jas pažeisti ir išsiskirtų sultys. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs.
2.
Uogas pertrinti per sietelį, pašalinant odeles. Sudėti į puodą, užberti cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kaitinti, kol ištirps cukrus.
3.
Išvirtą tyrelę šiek tiek atvėsinti ir lygiu sluoksniu paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje.
4.
Dėti į iki 60 C laipsnių įkaitintą orkaitę su šiek tiek praviromis durelėmis džiovinti, kol paviršiuje ims formuotis sausesnė plutelė, apie 40 min - 1 valandą. Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti norimos formos saldainiais.
AUTORIUS: Vaida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Virginija
2017-09-12 09:00
MMMM kaip skanu! praejusiais metais is sermuksniu tokius dariau, siemet vel butinai kartosiu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis