Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, didelius perpjaukite išilgai. Po to sudėkite juos ant grotelių orkaitėje. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.
Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Baravykus geriausia pamirkyti porą valandų prieš vartojant - nes po to juos galima pjaustyti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)