Duonos gira

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Duonos gira
Autorius apie receptą: Per visas mūsų šeimos šventes verdama gira. Ši tradicija tebegyvuoja ir dabar. Močiutė mėgo tamsesnę girą, todėl duonos riekeles paskrudindavo orkaitėje. Man labiau Per visas mūsų šeimos šventes verdama gira. Ši tradicija tebegyvuoja ir dabar. Močiutė mėgo tamsesnę girą, todėl duonos riekeles paskrudindavo orkaitėje. Man labiau patinka šviesi, todėl juodą duoną tik sudžioviname. Paprastai verdu 2 dideliuose puoduose padalijus duonos kepalo riekeles per pusę, į kiekvieną puodą įberiu po saujelę kmynų. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų juodos duonos
800 gramų cukraus
50 gramų šlapių mielių
2 saujelės kmynų
1 saujelė razinų
12 litrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duoną supjaustyti riekelėmis, palikti džiovintis.
2.
Į didelius puodus sudėti sudžiovintos duonos riekeles, suberti kmynus, užpilti šaltu vandeniu. Užvirus vandeniui pavirti 10 minučių, išjungti ugnį, leisti nusistovėti tirščiams. Nukošti per sietą išklotą marlės gabalu į vieną didelį indą. Aš naudoju 12 litrų talpos kibirą.
3.
Dalį cukraus, maždaug 1 valgomą šaukštą užberti ant mielių, išmaišyti.
4.
Likusį cukrų suberti į girą, gerai išmaišyti. Leisti girai atvėsti, kol bus tik drungna. Tuomet supilti ištrintas mieles, gerai išmaišyti. Indą uždengti dangčiu ir šiltai apkloti. Palikti 8-12 valandų, o geriausiai per naktį.
5.
Ryte atidengus, gira būna gražiai suputojus. Tuomet ją reikia išpilstyti į turimas talpas. Tai gali būti stiklainiai, buteliai. Aš pilstau į tris 5 l talpos butelius nuo vandens. Svarbu nepripilti talpų labai pilnų. Į kiekvieną įberti razinų, pastatyti šaltai. Gerai atvėsusią girą jau galima gerti. Išpilsčius į talpas, pirmą dieną reikia nepamiršti keletą kartų atidengti sandarius dangtelius, kad išeitų susikaupusios dujos.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital