Duona su cukinijomis ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Duona su cukinijomis ir sūriu
Duona su cukinijomis ir sūriu
Duona su cukinijomis ir sūriu
Duona su cukinijomis ir sūriu
Duona su cukinijomis ir sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
380 gramų cukinijų (tarkuotų, 2 nedidelių)
330 gramų kvietiniai miltai bajoriški a.r. 405 c
320 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų fermentinio sūrio
45 gramai sviesto (tirpinto, atvėsinto)
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis acto
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis, atidėkite. Per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją, apiberkite šaukšteliu druskos ir palikite 20 min. Po to gerai nuspauskite (tai patogiausia daryti tarp delnų imant tarkius dalimis).
2.
Viename dubenyje sumaišykite drėgnuosius ingredientus: pieną, sviestą, aliejų, kiaušinius ir actą.
3.
Kitame sumaišykite sausuosius: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Padarykite skylutę ir supilkite kiaušinių masę. Išmaišykite.
4.
Sudėkite cukinijas, dar kartą viską sumaišykite iki vientisos masės.
5.
Kepimo formą (naudojome 24x11) ištepkite aliejumi arba išklokite sviestiniu popieriumi.
6.
Sukrėskite 1/3 tešlos. Išrikiuokite pusę sūrio. Užpilkite 1/3 tešlos, išrikiuokite nepanaudotas sūrio riekeles ir viską užklokite likusia tešla. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 50 min. arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus sausas.
7.
Jeigu norisi, paviršių galima papildomai ištepti sviestu, bet nebūtina.
8.
Atvėsinkite 10 min. kepimo formoje, o po to perkelkite ant grotelių. Pakentėkite bent 20 min. prieš raikant.
Patarimai:
Ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
Kartu su sūriu galima įdėti šiek tiek kumpio, žirnelių, gausiai berti smulkintų žalumynų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital