Autorius apie receptą:
Pirmąkart pamačiau, kai mama ruošėsi šitaip kepti žuvį Kalėdoms, sakiau, kad nevalgysiu tikrai, bet... klydau! Nepraėjo nė mėnuo ir mes kartojam!
Pirmąkart pamačiau, kai mama ruošėsi šitaip kepti žuvį Kalėdoms, sakiau, kad nevalgysiu tikrai, bet... klydau! Nepraėjo nė mėnuo ir mes kartojam!
Viktorija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
4 vienetai
upėtakio
2 kilogramai
druskos
3 vienetai
kiaušinių baltymų
pagal skonį
citrinų
pagal skonį
rozmarino
pagal skonį
petražolių
pagal skonį
čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Upėtakius išvalyti ir nusausinti. Į vidų suberti smulkintus čiobrelius, petražoles, rozmariną, įdėti citrinos griežinėlių.
2.
Kiaušinio baltymus išplakti atskirame inde ir sumaišyti su druska. Jeigu trūksta drėgmės, galima įpilti šiek tiek vandens.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir padengti sluoksniu druskos. Sudėti žuvį, ją užpilti druska ir gražiai paskirstyti. Nedėti druskos ant galvų.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Žuvį išimti iš druskos, nubraukti perteklių, patiekti su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.