Drėgnas varškės keksas su įdaru

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Drėgnas varškės keksas su įdaru
Autorius apie receptą: Labai skanus, paprastas keksiukas. Receptas 24 cm ilgio kekso kepimo formai. Labai skanus, paprastas keksiukas. Receptas 24 cm ilgio kekso kepimo formai. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų varškės (riebesnės, sausos, birios)
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų aliejaus (be kvapo)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
Pudingui:
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
20 gramų kukurūzų krakmolo
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Papildomai:
20 gramų sviesto (apytikriai)
3 šaukštai šokolado drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia išvirti pudingą. Į nedidelį puodą supilti pieną, įmušti kiaušinį, įberti cukraus, krakmolo, įdėti vanilės ir gerai viską išplakti, tuomet vis maišant kaitinti ant nedidelės ugnies iki kol užvirs ir sutirštės.
2.
Nuimti nuo viryklės, ant pudingo užtiesti maistinę plėvelę, kad liestų pudingo viršų. Palikti visiškai atvėsti.
3.
Tešlai į dubenį sudėti varškė, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, įdėti vanilės ir išmaišyti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įpilti aliejaus, išmaišyti ir palaipsniui berti miltus, kepimo miltelius. Minkyti tešlą, ji turi būti minkšta, vos limpanti prie rankų. Miltų daugiau neberkite, nes iškepęs keksas nebus toks purus ir minkštas.
4.
Stalo paviršių pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti stačiakampį, maždaug 3 - 4 mm storio. Užtepti ant stačiakampio paruoštą pudingą, paskirstyti per visą plotį, pabarstyti šokolado drožlėmis ir susukti į vyniotinį, galus užspausti. Tuomet paruoštą vyniotinį perpjauti pusiau pjūvių į viršų, bet ne iki galo, abu galus vis kryžiuojant supinti į pynutę.
5.
Kekso kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, atsargiai dėti paruoštą keksą.
6.
Sviestą pasmulkinti mažais gabaliukais ir sudėlioti ant kekso viršaus.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 - 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 55 minutes. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital