Drėgnas keksas su kreminiu likeriu

AUTORIUS:
Angelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Likerinis likerio keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus keksas - drėgnas, kvapnus ir labai minkštas. Galima papuošti cukraus pudra, mėgstamu glaistu ar skanuti patį vieną. Receptą senoka radau rusiškame tinklaraštyje Labai skanus keksas - drėgnas, kvapnus ir labai minkštas. Galima papuošti cukraus pudra, mėgstamu glaistu ar skanuti patį vieną. Receptą senoka radau rusiškame tinklaraštyje ir dažnai kepame žiemos bei pavasario šventėms. (...daugiau) Angelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kiaušinių
220 gramų miltų
200 mililitrų kreminio likerio
200 gramų cukraus
130 mililitrų aliejaus
120 gramų kukurūzų krakmolo
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti, kol suputos.
2.
Supilti likerį, aliejų, citrinų sultis ir lengvai perplakti.
3.
Įsijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cukrų. Kruopščiai išmaišyti, kad neliktų sausų gumuliukų. Nepermaišyti!
4.
Pilti į kepimo formą (aš naudoju ~20 cm skersmens, su skyle viduryje). Formą galima naudoti ir didesnę, svarbu, kad forma nebūtų pilna tešlos (turėtų užpildyti ne daugiau nei 2/3 tūrio), nes keksas iškils. Aš naudoju nelimpančiu paviršiumi, todėl papildomai jos niekuo netepu, jei jūsų forma limpa, ją gausiai sutepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tuomet kaitrą sumažinti iki 170 C laipsnių ir kepti dar 30 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei aplipęs tešla, kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti. Jei sausas - keksas iškepė. Palikti šiek tiek atvėsti.
AUTORIUS: Angelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital