Autorius apie receptą:
Labai greita pagaminami, labai tinka valgymui, bet... Oje kiek pernai vyras patvorių, pamiškių apslampinėjo, kol man dilgėlyčių, dar jaunų pririnko.
Labai greita pagaminami, labai tinka valgymui, bet... Oje kiek pernai vyras patvorių, pamiškių apslampinėjo, kol man dilgėlyčių, dar jaunų pririnko.
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų
kiaušinių
3 saujos
dilgėlių
(šviežių)
1 saujelė
svogūnų lukštų
(geriau raudonųjų)
1 saujelė
žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baltus kiaušinius gerai nuplauti su soda.
2.
Apdėti svogūnų lukštais, žolytėmis. Tik palikti tarpų - nes, kaip matosi antroje mano foto, kai kuriuos kiaušinius taip tvirtai ,,apšiltinau'' lukštais, kad dilgėlės tiesiog neturėjo prieigos. Aprišti labai tvirtai plonu skudurėliu.
3.
Dilgėles susmulkinti.
4.
Dėti smulkintas dilgėles į šiltą vandenį. Tuoj pat sudėti ir kiaušinius. Nuo užvirimo pradžios pavirti 12 min. Dar palaikyti puode, kol kiek pravėsta.
5.
Atsargiai išvynioti. Nusivylėt? Palaukite keliolika minučių. O stebukle - kiaušiniai tapo žalsvais, praėjus tam tikram laikui nuo išvirimo.