Daržovių balandėliai žiemai

AUTORIUS:
Sabina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Balandėliai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai taip - daržovių balandėlių galima paruošti vasarą, o jais mėgautis žiemą! Paruošimas visai nesudėtingas, o žiemą galėsite juos tiesiog ištraukti iš stiklainio Tikrai taip - daržovių balandėlių galima paruošti vasarą, o jais mėgautis žiemą! Paruošimas visai nesudėtingas, o žiemą galėsite juos tiesiog ištraukti iš stiklainio ir patroškinti vandenyje su trupučiu pomidorų pastos ar padažo. Tiekti galima kaip vegetarišką vakarienę ar kaip garnyrą. Receptą radau rusiškame tinklaraštyje ir vis ruošiu taip balandėlius žiemai. Skanaus! (...daugiau) Sabina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (vidutinio dydžio, apie 2,5 kg)
1 vienetas paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
1 litras vandens
120 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml 9 proc. acto)
3 šaukštai druskos (nubrauktų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstus nuplikyti karštu vandeniu ir nuimti maždaug pusę lapų.
2.
Likusią pusę kopūsto, papriką ir morką supjaustyti šiaudeliais, svogūną susmulkinti kubeliais.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus kelias minutes, tuomet sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti. Sudėti papriką ir kopūstą, uždengti dančiu, sumažinti kaitrą ir patroškinti apie 20 minučių. Pagardinti pipirais.
4.
Ant kiekvieno prieš tai nuimto kopūstlapio dėti troškintų daržovių, užlenkti kraštus ir susukti į volelius.
5.
Į iškaitintus stiklainius sudėti balandėlius.
6.
Puode užvirinti vandenį su druska. Kai tik užvirs, supilti actą ir iš karto išjungti kaitrą. Supilti marinatą ant balandėlių. Marinato proporcijos nurodytos 1 litrui, jeigu reikia, marinato galima paruošti daugiau ar mažiau. Marinato turėtų užtekti maždaug 4 750 ml stiklainiams, priklausomai nuo to, kaip standžiai sudėsite balandėlius.
7.
Stiklainius pridengti steriliais dangteliais, stiklainį statyti į puodą su vandeniu (kad apsemtų 2/3 stiklainio), ant dugno padėjus virtuvinį rankšluostėlį. 750 ml stiklainius pakaitinti apie 20 minučių, 1 litrto talpos - apie 30 minučių. Sandariai užsukti, nusausinti stiklainį ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje.
AUTORIUS: Sabina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Sandra
2020-07-20 09:35
O kaip del mesos idaro ar galima su juo konservuoti balandelius? ATSAKYTI
Aldona
2018-08-04 02:58
Labas is Kanados. Ar galima ideti ryziu vidui? Neturiu "lietuviska" komputeri tai negaliu teisingai gramatiskai parasyti. Aciu. ATSAKYTI
Sabina
2018-08-10 09:21
Tikrai galima, tik juos išvirkite biriau, nepervirkite, jog per daug nesuminkštėtų, nes dar pasterizuosis po to. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital