Cukinijų keksiukai - purūs ir labai skanūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Cukinijų keksiukai - purūs ir labai skanūs
Autorius apie receptą: Pagaliau cukinijų sezonas! Todėl su malonumu iškepiau šių, mano galva, vienų skaniausių keksiukų. Purumas ir skonis nepalieka abejingų, kadaise keksiukus puošdavau ir Pagaliau cukinijų sezonas! Todėl su malonumu iškepiau šių, mano galva, vienų skaniausių keksiukų. Purumas ir skonis nepalieka abejingų, kadaise keksiukus puošdavau ir gardindavau glajais ar maskarponių kepurėmis, tačiau pastaruoju metu mane labiau žavi mažiau skonių viename. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 vienetas cukinijų
200 gramų cukraus
150 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
2 lašai migdolų esencijos (naudojau karčiojo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, nukošti skystį, kad jo liktų kuo mažiau.
2.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, gera išplakti, tuomet pilti migdolų esenciją, supilti sviestą, sudėti cukinijų tarkius ir dar kartą išmaišyti.
4.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti. Į kiaušinių masę suberti miltų mišinį, išmaišyti. Tešlos konsistencija turi būti kaip jogurto.
5.
Į keksiukų kepimo formą sudėti popierines keksiukų kepimo formeles ir jas pripildyti paruošta tešla.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros apie 20-30 minučių, kol paruduos viršus.
7.
Tiekiu šiltus ar šaltus su pienu/arbata/kava.
Patarimai:
Keksiukus galima įdaryti nedidele braške ar šokolado gabaliuku. Įdarą dedu, užpildžius pusę formelės tešla ir užpilu dar šaukšteliu tešlos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ruta
2023-08-03 15:12
1 vnt cukinijos labai abstraktu, nes cukinija gali but ir 2 kg svorio ir 300 gr. Tai kiek +- kg/g ttos cukinijos reik? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital