„Crespelle“ užkepti blynai su špinatais ir rikotos sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
„Crespelle“ užkepti blynai su špinatais ir rikotos sūriu
„Crespelle“ užkepti blynai su špinatais ir rikotos sūriu
„Crespelle“ užkepti blynai su špinatais ir rikotos sūriu
„Crespelle“ užkepti blynai su špinatais ir rikotos sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 mililitrų pieno (arba vandens)
2 vienetai kiaušinių
75 gramai kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Įdarui:
400 gramų pomidorų (smulkintų, apytikriai)
250 gramų rikotos sūrio
200 gramų špinatų (šviežių)
50 gramų kietojo sūrio
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
pagal skonį džiovintos žolelės (raudonėlių, baziliko, rozmarino)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame, sumaišome su miltais, druska ir 100 ml pieno.
2.
Kai masėje nelieka gumuliukų, įpilame likusį pieną ir išmaišome.
3.
Iškepame 6 lietinius blynelius.
4.
Svogūną susmulkiname ir pakepiname, kol suminkštėja.
5.
Išspaudžiame kelias česnako skilteles ir dar truputį pakepiname.
6.
Sudedame išplautus špinatus ir uždengiame dangčiu. Patroškiname kelias minutes, kol sukrenta.
7.
Nupilame susidariusį skystį, sumaišome su rikotos sūriu ir puse kietojo sūrio. Paskaniname druska, pipirais pagal skonį.
8.
Dedame po kelis šaukštus įdaro ant blynų, susukame.
9.
Smulkintus pomidorus pakepiname kelias minutes su prieskoninėmis žolelėmis. Paskaniname druska ir pipirais ir sukrečiame į kepimo formą.
10.
Išrikiuojame blynelius, apiberiame likusiu sūriu.
11.
Pašauname į 200 °C temperatūros orkaitę 20 min. Skanaus!
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital