Autorius apie receptą:
Saugome sveikatą žiemos metu - stipriname imunitetą, todėl šiandien virtuvėje kvepia citrinomis! Bet, kad gyvenimas nebūtų toks rūgštus, tai siūlau išvirti citrinų medų
Saugome sveikatą žiemos metu - stipriname imunitetą, todėl šiandien virtuvėje kvepia citrinomis! Bet, kad gyvenimas nebūtų toks rūgštus, tai siūlau išvirti citrinų medų (tiksliau gal būtų galima pasakyti ne medų, o uogienę) ir pagardinti karštos arbatos puodelį. Receptą radau žurnale "Darbštuolė".
(...daugiau)(...mažiau)
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų
citrinų
50 gramų
imbiero
500 gramų
cukraus uogienėms
2 vienetai
rozmarinų šakelių
1 šaukštelis
kvapiųjų pipirų
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Imbierą nulupkite ir sutrinkite smulkia tarka, pipirus sugrūskite.
2.
Sukapokite rozmarinų lapelius. Iš vienos citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su rozmarinų lapeliais ir palikite pastovėti.
3.
Likusias citrinas nušveiskite, supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, išrinkite sėklas, minkštimą kartu su žievelėmis supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais, sumaišykite su cukrumi, imbierais ir užkaiskite.
4.
Pavirę 10 min, įmaišykite pipirus, druską, liekite sultis su rozmarinais ir kaitinkite dar 5 min.
5.
Supilstykite į stiklainį, ataušinkite ir laikykite šaldytuve.