Burokėlių sriuba žiemai

AUTORIUS:
Rimantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Burokėlių sriuba žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani ir lengvai paruošiama mišrainė žiemai, iš kurios akimirksniu išvirsite labai skanią sriubą. Tik patarimas pomidorų padažą naudoti tikrai kokybišką, kuriame Labai skani ir lengvai paruošiama mišrainė žiemai, iš kurios akimirksniu išvirsite labai skanią sriubą. Tik patarimas pomidorų padažą naudoti tikrai kokybišką, kuriame daugiau pomidorų, nes nuo to priklauso ir mišrainės skanumas. (...daugiau) Rimantė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai burokėlių (virtų)
700 gramų svogūnų
400 gramų morkų
300 gramų pomidorų
500 mililitrų pomidorų padažo (kokybiško)
100 gramų cukraus
100 mililitrų acto
1.5 šaukšto druskos
1 galva česnako
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtus burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba sutrkuojame burokine tarka. Galima pjaustyti ir mažais kubeliais, kaip labiau patinka.
2.
Į storadugio puodo dugną pilame aliejų ir jame apkepinamu smulkiai pjaustytus svogūnus iki bus gražiai auksinės spalvos. Suberiame smulkiai kapotą česnaką ir dar porą minučių pakepiname. Tada į keptuvę sudedame stambiai tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepiname iki morkos truputį suminkštės. Sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus ir dar porą minučių patroškiname.
3.
Tada į puodą sudedame pomidorų padažą, tarkuotus burokėlius, druską, cukrų ir viską patroškiname apie 15 minučių. Baigiant troškinti supilame actą, pagal skonį pagardiname pipirais, paragaujame, ar pakanka druskos. Užviriname ir dar patroškiname apie 5 minutes.
4.
Karštus burokėlius supilame į sterilius, iškaitintus stiklainukus ir užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Rimantė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Tadas
2022-09-07 22:49
Išbandziau skonis superinis aisku dejau burikeliu 3kg svogunu 1kg morku apie 800gr pomidoru trintu 500gr pomidoru padazo 750ml cukraus 150gr druskos 5 saukstus su dideliais kaupais acto 150ml aliejaus 100ml cesnako 5 skilteles keleta karciuju ir keleta kvapiuju pipiru zirneliu keleta lauro lapeliu apie litra vandes skonis galima be nieko valgyt ATSAKYTI
AIDA
2018-09-22 11:58
o aliejaus nereikia
ATSAKYTI
Austeja
2017-10-19 11:12
Dariau pernai, labai patiko visai seimai, siemet dariau triguba norma ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital