1.
Šoninę supjaustykite smulkesniais kubeliais ir apkepinkite keptuvėje arba puode, kuriame troškinsite. Jeigu šoninė liesesnė, reikėtų įpilti truputį aliejaus ar įdėti gabalėlį sviesto. Jei šoninė riebesnė, pakaks jos pačios riebalų.
2.
Apkepintą šoninę atidėkite. Jeigu susidarė labai daug riebalų, galite juos nupilti į atskirą indelį, vėliau panaudosite grybams apkepinti.
3.
Jautieną supjaustykite. Minkštą mėsą be kaulo reikėtų pjautyti stambiais kubeliais. Naudojant dalį su kaulu - nupjaustykite dalį mėsos, pagal galimybes kaulus perkirskite, kad patogiau tilptų į puodą.
4.
Miltus sumaišykite su trupučiu druskos, pipirų. Miltų mišinyje apvoliokite kiekvieną mėsos gabalėlį.
5.
Mėsą keptuvėje ar puode apkepinkite likusiuose riebaluose nuo šoninės. Mėsą labai svarbu kepinti dalimis, po kelis gabalėlius, kad mėsa apskrustų ir nuo mėsos neprisikauptų per daug sulčių, kitaip mėsa ne keps, o virs. Apkepintą mėsą atidėkite.
6.
Keptuvės ar puodo dugnas liks aplipęs apkepusiais miltais. Taip ir turi būti.
7.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Juos apkepinkite toje pačioje keptuvėje ar puode, kol šiek tiek suminkštės, išsiskirs truputis sulčių ir miltai atšoks, svogūnai jais aplips. Svogūnams suminkštėtus sudėkite stambiai pjaustytus česnakus (dalį galima pasilikti ir vėliau įdėti į troškinį) ir dar minutę pakepkite.
8.
Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais.
9.
Į puodą dėkite (arba grąžinkite, jei troškinsite tame pačiame puode, kuriame kepinote) šoninę, jautieną, svogūno pusžiedžius su česnakais, morkas. Viską pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, dėkite lauro lapus.
10.
Viską užpilkite vynu ir tiek kiek trūksta, kad mėsa būtų apsemta pripilkite sultinio arba vandens.
11.
Troškinį užvirinkite ant viryklės, o tuomet uždenkite dangčiu ir statykite į iki 175°C įkaitintą orkaitę. Troškinkite 3-4 valandas arba iki kol mėsa bus labai minkšta.
12.
Troškinimo pabaigoje nuvalykite grybus ir juos stambiai supjaustykite. Jeigu grybai maži, pjaustyti nebūtina. Grybus apkepinkite riebaluose (tuose, kurie liko nuo šoninės kepinimo arba aliejuje, svieste), kol kiek suminkštės ir vos apskrus.
13.
Grybus įmaišykite į jau paruoštą troškinį, uždenkite dangčiu ir dar palikite 15-20 min. pastovėti karštoje orkaitėje, kad pasiskirstytų skoniai.
14.
Troškinį tiekite su bulvių koše arba lakštiniais makaronais, galima patiekti tiesiog su duona. Tiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis.