Burgundiškas jautienos troškinys

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Burgundiškas jautienos troškinys
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai jautienos (krūtininė, kulninė ar kita tvirtesnė, pigesnė mėsa)
600 gramų pievagrybių (geriau mažesnių)
500 mililitrų raudono vyno (sauso, apytikriai)
2 vienetai morkų (didelių)
3 vienetai svogūnų (didelių)
200 gramų karštai rūkytos šoninės
6 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį džiovintų petražolių
pagal skonį džiovintų čiobrelių
pagal skonį lauro lapų
pagal poreikį sultinio (ar vandens)
šiek tiek aliejaus (ar sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę supjaustykite smulkesniais kubeliais ir apkepinkite keptuvėje arba puode, kuriame troškinsite. Jeigu šoninė liesesnė, reikėtų įpilti truputį aliejaus ar įdėti gabalėlį sviesto. Jei šoninė riebesnė, pakaks jos pačios riebalų.
2.
Apkepintą šoninę atidėkite. Jeigu susidarė labai daug riebalų, galite juos nupilti į atskirą indelį, vėliau panaudosite grybams apkepinti.
3.
Jautieną supjaustykite. Minkštą mėsą be kaulo reikėtų pjautyti stambiais kubeliais. Naudojant dalį su kaulu - nupjaustykite dalį mėsos, pagal galimybes kaulus perkirskite, kad patogiau tilptų į puodą.
4.
Miltus sumaišykite su trupučiu druskos, pipirų. Miltų mišinyje apvoliokite kiekvieną mėsos gabalėlį.
5.
Mėsą keptuvėje ar puode apkepinkite likusiuose riebaluose nuo šoninės. Mėsą labai svarbu kepinti dalimis, po kelis gabalėlius, kad mėsa apskrustų ir nuo mėsos neprisikauptų per daug sulčių, kitaip mėsa ne keps, o virs. Apkepintą mėsą atidėkite.
6.
Keptuvės ar puodo dugnas liks aplipęs apkepusiais miltais. Taip ir turi būti.
7.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Juos apkepinkite toje pačioje keptuvėje ar puode, kol šiek tiek suminkštės, išsiskirs truputis sulčių ir miltai atšoks, svogūnai jais aplips. Svogūnams suminkštėtus sudėkite stambiai pjaustytus česnakus (dalį galima pasilikti ir vėliau įdėti į troškinį) ir dar minutę pakepkite.
8.
Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais.
9.
Į puodą dėkite (arba grąžinkite, jei troškinsite tame pačiame puode, kuriame kepinote) šoninę, jautieną, svogūno pusžiedžius su česnakais, morkas. Viską pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, dėkite lauro lapus.
10.
Viską užpilkite vynu ir tiek kiek trūksta, kad mėsa būtų apsemta pripilkite sultinio arba vandens.
11.
Troškinį užvirinkite ant viryklės, o tuomet uždenkite dangčiu ir statykite į iki 175°C įkaitintą orkaitę. Troškinkite 3-4 valandas arba iki kol mėsa bus labai minkšta.
12.
Troškinimo pabaigoje nuvalykite grybus ir juos stambiai supjaustykite. Jeigu grybai maži, pjaustyti nebūtina. Grybus apkepinkite riebaluose (tuose, kurie liko nuo šoninės kepinimo arba aliejuje, svieste), kol kiek suminkštės ir vos apskrus.
13.
Grybus įmaišykite į jau paruoštą troškinį, uždenkite dangčiu ir dar palikite 15-20 min. pastovėti karštoje orkaitėje, kad pasiskirstytų skoniai.
14.
Troškinį tiekite su bulvių koše arba lakštiniais makaronais, galima patiekti tiesiog su duona. Tiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis.
Patarimai:
Troškinimui labiausiai tiktų sunkus ketaus puodas, kuris nesvyla ir labai gerai paskirsto šilumą. Tokiame puode troškinį galima troškinti tiek ant ugnies, tiek ir orkaitėje. Jeigu tokio puodo neturite, tiks ir kitoks naudojimui orkaitėje tinkamas indas su dangčiu.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Justinas
2022-02-27 15:17
O pomidoru pasta jau i puoda pilti kai dedame troskinti? ATSAKYTI
Virginija
2020-05-17 21:00
Puikus receptas, nuostabus skonis, ačiū Reda. Nors darbo yra, bet tikrai verta išbandyti. Gal tik vyno kita kartą pilsiu mažiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital