Burgundiška jautiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Burgundiška jautiena
Burgundiška jautiena
Burgundiška jautiena
Burgundiška jautiena
Autorius apie receptą: Tai klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas. Ilgai troškinta jautiena sausame raudoname vyne. Darbo su šiuo patiekalu tikrai nėra labai daug ir jis nėra sunkiai pagaminamas, Tai klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas. Ilgai troškinta jautiena sausame raudoname vyne. Darbo su šiuo patiekalu tikrai nėra labai daug ir jis nėra sunkiai pagaminamas, kaip gali pasirodyti iš anksto. Ir visiškai nesibaiminkite ilgo kepimo laiko. Troškinys prabangus, sodrus, todėl puikiai tinka net ir šventiniams pietums. Man labai skanu su bulvių koše. Receptą radau Lamaistas.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo jautienos kumpio
500 gramų pievagrybių
400 mililitrų sultinio
400 mililitrų raudono vyno (sauso)
170 gramų šaltai rūkytos šoninės
3 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
2 šaukštai kvietinių miltų
1 pundelis petražolių (smulkintų)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
pagal poreikį sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje, kol apskrus. Atidedame į šalį.
2.
Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais.
3.
Miltus sumaišome su druska, pipirais. Miltuose apvoliojame jautienos gabaliukus ir apkepame keptuvėje, kurioje kepė šoninė. Jautieną išimame iš keptuvės ir taip pat atidedame į šalį.
4.
Svogūnus ir česnakus nulupame ir supjaustome svogūną stambiais pusžiedžiais, o česnaką stambiais gabalėliais.
5.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūnus ir česnakus, kol šiek tiek apskrus.
6.
Į troškintuvą dedame šoninę, jautieną, svogūnus ir česnakus.
7.
Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais gabalėliais. Taip pat sudedame į troškintuvą. Beriame lauro lapus, džiovintą čiobrelį, dedame pomidorų tyrę, pilame raudono vyno. Jei trūksta skysčio, pilame sultinio. Troškinys turėtų būti vos vos apsemtas. Galima troškinį užvirti ant ugnies, o tada perkelti į orkaitę.
8.
Kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3 – 4 val.
9.
Pievagrybius nuplauname, padaliname į 4 dalis.
10.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname pievagrybius.
11.
Baigiant kepti troškiniui, įmaišome grybus. Ir leidžiame dar ramiai pastovėti orkaitėje apie 15 min. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir skanaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital