Bulvių plokštainis su cukinijomis ir grybų padažu

AUTORIUS:
Rugilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių plokštainis su cukinijomis ir grybų padažu
Bulvių plokštainis su cukinijomis ir grybų padažu
Bulvių plokštainis su cukinijomis ir grybų padažu
Autorius apie receptą: Šis patiekalas tiks tiems, kas nori greitai ir skaniai pavalgyti. Šis patiekalas tiks tiems, kas nori greitai ir skaniai pavalgyti. Rugilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
9 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas cukinijų (vidutinio dydžio)
2 vienetai svogūnų (didelių)
3 vienetai kiaušinių
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
2 žiupsneliai druskos
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Padažui:
300 gramų voveraičių (šviežių ar šaldytų)
200 gramų spirgučių
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuskutame bulves. Nulupame cukinijas, išskobiame, supjaustome tokio dydžio kad tilptų į bulvių tarkavimo mašiną. Nulupame svogūnus.
2.
Daržoves sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina.
3.
Į tarkius įmušame 3 kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Tada beriame druską, pipirus ir dar kartą viską gerai išmaišome šaukštu.
4.
Imame gilesnę kepimo skardą, įtiesiame kepimo popierių, pilame šiek tiek aliejaus ir jį ištepame, pilame plokštainio masę į formą.
5.
Kepame iki 180 - 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir apie 40 - 50 min.
6.
Padažui smulkiai supjaustome svogūnus.
7.
Supjaustome smulkiai spirgučius ir dedame į keptuvę. Kepame, kai spirgučiai įgauna auksinį atspalvį, beriame supjaustytus svogūnus. Sudedame grybus ir šiek tiek pakepame, apie 5 min. Dedame 2 šaukštus grietinės ir pilame pieną. Viską pakaitiname, kol pradės rodytis burbuliukai ir išjungiame keptuvę. Pagardiname druska ir pipirais.
8.
Iškepus plokštainiui, išimame jį iš orkaitės ir atvėsiname apie 15 min. Pjauname plokštainį, įdedame į lėkštę, užpilame 2 - 3 šaukštus padažo ir ragaujame. Galima užsigerti pienu. Skanaus!
AUTORIUS: Rugilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital