1.
Bulves labai gerai nuplauti. Į puodą pilti vandens, sudėti bulves ir užvirti. Virti apie 15 minučių iki kol bulvės bus išvirusios, bet ne per daug minkštos. Tikslus virimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.
2.
Išvirusias bulves perplauti šaltu vandeniu, atvėsinti. Tuomet supjaustyti maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Kiekvieną bulvių griežinėlį dosniai aptepti aliejumi iš abiejų pusių ir dėti į kepimo formą. Pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
5.
Padažui į dubenį dėti majonezą, graikišką jogurtą, garstyčias, berti kario prieskonius.
6.
Kaparėlius smulkiai supjaustyti, petražoles, agurkus, svogūną labai smulkiai susmulkinti ir suberti į dubenį su padažu. Permaišyti.
7.
Silkę supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
8.
Ant bulvės griežinėlio dėti pusę šaukštelio padažo, ant jo dėti silkės gabalėlį ir tiekti.
•
Paruošimas iš anksto? Iš vakaro galima išsivirti bulves ir paruošti padažą. Kitą dieną liks tik bulves apkepti (bet jei nenorite, tikrai galite nekepti, bet apkepusios bulvės bus traškesnės), bulvių riekeles aptepti padažu, uždėti silkę ir skanauti.
•
Majonezas. Majonezą galima keisti kreminiu sūreliu arba tiesiog graikišku jogurtu, tik pabalansuokite tada prieskonius - galbūt norėsis daugiau garstyčių ar kario ar rūgštelės.