Bulvių ir moliūgų kugelis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Bulvių ir moliūgų kugelis
Autorius apie receptą: Bulvių ir moliūgų kugelis – lengvesnis, švelnesnis, turi moliūgams būdingo salsvo poskonio. Prieš kepdami šį kugelį, atkreipkite dėmesį, ar bulvės bei moliūgai nėra Bulvių ir moliūgų kugelis – lengvesnis, švelnesnis, turi moliūgams būdingo salsvo poskonio. Prieš kepdami šį kugelį, atkreipkite dėmesį, ar bulvės bei moliūgai nėra labai vandeningi. Jei taip, prieš kepdami nuo tarkių nupilkite porą samčių perteklinio skysčio. Kaip ir bet kokį kugelį, patiekti jį galite su įvairiais padažais. Čia labai tinka tiesiog riebi, kokybiška grietinė – sodrus jos skonis ir gaivumas puikiai papildo švelnų kugelio skonį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (šviežių, nuskustų)
350 gramų moliūgų (naudojau sviestinį)
190 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 gabalėlis sviesto (pagal poreikį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo formą (20x30 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
2.
Bulves, moliūgą, morką ir svogūną sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.
3.
Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
4.
Pieną ir sviestą sudėkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps ir pienas užvirs. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.
5.
Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą kepimo formą.
6.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 min.
7.
Patiekite su grietine ar kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
Prie šio kugelio puikiai tiks tirštas graikiškas jogurtas, stiklinė kefyro ar varškės padažas (varškę pertrinkite, sumaišykite su pora šaukštų grietinės, druska ir pipirais, jei norite – įtarkuokite skiltelę česnako ir įberkite smulkiai kapotų žalumynų).
Kugeliui galite naudoti įvairių rūšių bulves, tiek šviežias, tiek praėjusio derliaus. Svarbiausia, atkreipkite dėmesį į jų krakmolingumą. Jei bulvės itin krakmolingos (tokios dažniau būna senos), nuplikykite jas didesniu kiekiu pieno ir nenaudokite kiaušinio. Jei bulvės šviežios ir mažai krakmolingos, į masę įmuškite kiaušinį, o jei reikia – nusemkite porą samčių perteklinio skysčio nuo tarkių.
Paprasčiausias būdas sutarkuoti bulves – naudojant bulvių tarkavimo mašiną. Lygiai taip pat galite tarkuoti virtuviniu kombainu ar smukia rankine tarka.
Orkaitę įkaitinkite dar prieš tarkuojant bulves. Ilgiau pabuvę tarkiai ima nepatraukliai tamsėti, todėl geriausia gaminti greitai: vos sutarkavus bulves, sumaišyti jas su likusiais ingredientais ir pašauti į orkaitę.
Sultingo, minkšto, puraus kugelio paslaptis – tarkių nuplikymas pienu. Leiskite pienui užvirti, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
Dar daugiau minkštumo ir sodraus skonio suteiks sviestas – ištirpinkite jį drauge su pienu ir supilkite į tarkius. Jei kugelį kepate su mėsa, sviesto papildomai galite nedėti, nes riebalų išskirs tarkiuose besitroškinanti mėsa.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital