Bulviniai zrazai su kumpio ir grybų įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Bulviniai zrazai
Bulviniai zrazai
Bulviniai zrazai
Bulviniai zrazai
Autorius apie receptą: Tikrai rekomenduoju išbandyti, nes tai labai sotus ir skanus patiekalas. Jie kažkuo panašūs į lietuviškus Žemaičių blynus. Zrazai yra populiarūs lenkų, baltarusių ir Tikrai rekomenduoju išbandyti, nes tai labai sotus ir skanus patiekalas. Jie kažkuo panašūs į lietuviškus Žemaičių blynus. Zrazai yra populiarūs lenkų, baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse. Pavadinimas "zrazai" kilęs iš lenkiško žodžio gabalėliai ar bent taip man pasakojo draugė lenkė :) Iš pradžių bulviniai zrazai buvo įdaromi kiaušiniais ar daržovėmis. Laikui bėgant atsirado įvairių įdaro variantų. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 vienetai bulvių (didelių)
1 vienetas kiaušinių
1 sauja miltų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Įdarui:
100 gramų rūkyto kumpio
200 gramų grybų (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nulupti, supjaustyti pusiau ir išvirti. Išvirus nusunkti, sugrūsti ir atvėsinti.
2.
Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės ir pagels, dėti smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpelį. Suberti druską ir pipirus, atvėsinti.
3.
Į bulves įmušti kiaušinį, suberti miltus. Gerai išminkyti tešlą, jei limpa prie rankų, įdėti dar miltų.
4.
Delnus sušlapinti vandeniu ir iš bulvių masės suformuoti blynus. Į vidurį dėti įdaro ir formuoti pailgą blyną.
5.
Iš abiejų pusių apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintoj keptuvėje aliejuje iš kiekvienos pusės po 3-5 minutes, kol gražiais apskrus ir iškeps. Patiekti su grietine.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital