Bulviniai švilpikai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulviniai švilpikai orkaitėje
Bulviniai švilpikai orkaitėje
Bulviniai švilpikai orkaitėje
Autorius apie receptą: Mano dzūkiškam krašte niekas bulvinių bandelių taip nevadina. Mes tiesiog jas vadiname šiuškėmis. Kad mano šeima yra bulvių mylėtoja tikriausiai jau sakiau ne kartą. Todėl Mano dzūkiškam krašte niekas bulvinių bandelių taip nevadina. Mes tiesiog jas vadiname šiuškėmis. Kad mano šeima yra bulvių mylėtoja tikriausiai jau sakiau ne kartą. Todėl mielai bent kartą į savaitę valgome bulvinius patiekalus (žinoma neskaitant bulvių patiekimo prie kepsnio – čia jau įprasta ir kartais atrodo net būtina). Ne veltui mes per savaitę suvalgome 10 l kibirą bulvių. Ir visai žinokit nesigėdiju čia sakyt, aš bulves mėgstu. O dabar dalinuosi su jumis bulvinių švilpikų receptu. Užtruksite apie 40 min, jei bulves išsivirsite iš vakaro. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 ir 1/5 kilogramo bulvių (virtų)
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
100 gramų lašinukų (ar šoninės)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai grietinės
1 pundelis krapų
1 šaukštas miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtas bulves sumalame. Mušame kiaušinį. Įmaišome miltus, beriame druską. Masę gerai išmaišome.
2.
Drėgnomis rankomis formuojame ritinėlį, ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus. Supjaustome jį nedideliais gabalėliais.
3.
Išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Dedame kepti į iš anksto iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 min, kol apačia gražiai apskrunda. Švilpikus tada apverčiame ir pabaigiame kepti dar apie 10 min.
4.
Pasiruošiame padažą: lašinukus supjaustome nedideliais gabalėliais. Pakepiname keptuvėje, kol jie „išspirgės“, taps gražios rusvos spalvos. Tada dedame smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir pakaitiname, kol daržovės suminkštės. Beriame miltus ir pakaitiname, kelias minutes. Supilame grietinėlę. Padažą kaitiname, kol pradės tirštėti. Tada sudedame grietinę. Ragaujame, jei reikia gardiname druska. Suberiame smulkintus krapus.
5.
Bulvinius švilpikus apliejame padažu ir leidžiame šiek pastovėti uždengus indą. Skanaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital